Sport

Avertisment pentru Alexi Pitu după transferul la Bordeaux, anunțat la Fanatik SuperLiga: ”Are un deficit”

Alexi Pitu a fost transferat de Girondins Bordeaux, dar fostul internațional Viorel Moldovan îl avertizează cu privire la fotbalul care se joacă în Ligue 2.
28.01.2023 | 12:45
Avertisment pentru Alexi Pitu dupa transferul la Bordeaux anuntat la Fanatik SuperLiga Are un deficit
Alexi Pitu a fost transferat de Girondins Bordeaux, dar fostul internațional Viorel Moldovan îl avertizează cu privire la fotbalul care se joacă în Ligue 2. Sursă foto: Twitter FC Girondins de Bordeaux
ADVERTISEMENT

Mutarea fotbalistului de la Farul Constanța a fost dezvăluită în exclusivitate la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI, de Giovanni Becali.

Avertisment pentru Alexi Pitu înaintea debutului la Bordeaux

Fostul atacant Viorel Moldovan, câștigător al campionatului Franței cu FC Nantes în sezonul 2001-2001, l-a avertizat pe Alexi Pitu înaintea debutului la Bordeaux că fotbalul din Ligue 2 este unul extrem de fizic, capitol la care jucătorul de 20 de ani nu stă foarte bine.

ADVERTISEMENT

”Nu îi va fi uşor. Impactul va fi destul de profund pentru el chiar dacă e Ligue 2. E mult mai complicat decât Ligue 1. Se joacă fotbal mai puţin. Se bazează pe forţă. El are un deficit, nu are forţă.

Are alte calităţi care pot să compenseze: abilitate tehnică, viteză de gândire. Cred că gândeşte destul de repede, să compenseze faptul că nu are aceste lucruri, iar acolo va fi nevoit să gândească mult mai rapid.

ADVERTISEMENT

Am văzut şi la Ilie (n.r. – Rareş Ilie). A fost forţat de Favre la început şi a ieşit din circuit. A avut concurenţă. A trecut şi Bordeaux prin multe. A fost retrogradată, dar Federaţia Franceză de Fotbal a intervenit şi a evitat să retrogradeze în dizivia naţională”, a declarat Moldovan, la Orange Sport.

Sfatul lui Moldovan pentru ca Pitu să reușească în Franța

Fostul mare internațional român consideră că lui Alexi Pitu nu-i va fi simplu să se acomodeze la Girondins Bordeaux și l-a sfătuit să fie foarte atent la ceea ce i se cere pentru a putea să se impună.

ADVERTISEMENT

”A fost bine pentru că a mai degresat masa salarială şi ei au pus accent pe academie şi jucători tineri. În campionat funcţionează foarte bine. Sunt pe locul 2. Rămâne de văzut cum se va integra.

Nu-i va fi uşor, va fi complicat. Va trebui să fie atent la toate aspectele pe care antrenorul i le cere. Au mai fost exemple în care jucătorii români au mers şi nu s-au integrat”, a mai spus Viorel Moldovan.

ADVERTISEMENT

Antrenorul lui Girondins Bordeaux, David Guion, a afirmat că există loc de îmbunătățiri în jocul lui Alexi Pitu, dar s-a arătat încântat de calitățile fotbalistului român. Acesta ar putea juca primul meci oficial sâmbătă, când echipa bordeleză înfruntă pe Dijon, în etapa a 20-a din Ligue 2.

ADVERTISEMENT