Sport

Avertisment pentru Edi Iordănescu înainte de meciul Andorra – România: ”Până în minutul 60 pot alerga la fel ca tine”

Fostul mare fotbalist Aurel Țicleanu a făcut o analiză înaintea debutului în preliminariile Euro 2024 și l-a avertizat pe Edi Iordănescu de dificultățile jocului Andorra - România.
23.03.2023 | 18:00
Avertisment pentru Edi Iordanescu inainte de meciul Andorra  Romania Pana in minutul 60 pot alerga la fel ca tine
Fostul mare fotbalist Aurel Țicleanu a făcut o analiză înaintea debutului în preliminariile Euro 2024 și l-a avertizat pe Edi Iordănescu de dificultățile jocului Andorra - România. Sursă foto: frf.ro
ADVERTISEMENT

Echipa națională debutează în preliminariile Euro 2024 sâmbătă, de la ora 21:45, în Andorra. “Tricolorii” au o oportunitate uriaşă de a ajunge la turneul final, fiind repartizaţi într-o grupă accesibilă din care mai fac parte: Elveţia, Israel, Kosovo şi Belarus.

Edi Iordănescu, avertizat înainte de Andorra – România

Înaintea partidei Andorra – România, Aurel Țicleanu, care este manager în cadrul FRF și membru al Comisiei Tehnice, a făcut o amplă analiză a adversarului și l-a avertizat pe Edi Iordănescu în mai multe privințe.

ADVERTISEMENT

”Andorra a chinuit la finalul anului trecut într-un meci amical o echipă a Austriei ce a avut câteva mari vedete, doar Sabitzer și Alaba depășind cota de piață a naționalei României. În teren, am văzut o echipă compactă, nu avea mai mult de 15 metri între linii.

Se bucură că joacă împotriva unor adversari mari, de prima mână. Au alergat după fiecare minge, precum copiii. La cornere, când salvau, se bucurau. Apoi, după jumătate de oră au avut curaj, au cutezat la mai mult, au încercat mai mult.

ADVERTISEMENT

Eu mă duc cu o oră înainte la meci, citesc multe lucruri în comportamentul jucătorilor, când ies băieții, cum fac încălzirea. Mai târziu, când văd jocul, pun piesele de puzzle cap la cap, ca să-mi dea povestea meciului.

Astfel, de la încălzire, cei din Andorra au avut trei pauze în care s-au luat rând pe rând în brațe și s-au îmbărbătat. Asta spune ceva despre unitatea grupului, un semnal de alarmă pentru Edi!”, a declarat Țicleanu, pentru gsp.ro.

ADVERTISEMENT

Cum își poate face România meciul ușor

Fostul internațional i-a transmis lui Edi Iordănescu să fie atent la fazele fixe, la terenul sintetic și să încerce să forțeze golul în prima oră de joc pentru ca România să aibă o partidă lejeră.

”Dacă marcăm repede, s-ar putea să avem un meci ușor. Da, suntem superiori, dar trebuie să arătăm asta pe gazon. Și terenul va fi un impediment, e mult sintetic! Care-ți dă o mare varietate de posibilități pe care nu le poți controla.

ADVERTISEMENT

Până în minutul 60 pot alerga la fel ca tine! Mulți zic că sunt amatori… Păi, au aceeași școală fotbalistică precum profesionistul până la 16 ani. Până în minutul 60 ar trebui să marcăm. Și cu Austria au avut două ocazii, la niște cornere, cu tupeu.

În concluzie, trebuie să fim foarte serioși! I-am spus lui Edi, mai ales că am făcut un powerpoint cu fiecare jucător în parte, dacă-i luăm în serios s-ar putea să avem un meci simplu”, a mai spus Țicleanu.

Selecţionerul Andorrei, Koldo Alvarez, este optimist înaintea duelului cu formația României şi susţine că echipa sa poate reuşi surpriza încă din startul preliminariilor pentru Euro 2024.


  • 1,71 este COTA EXCLUSIVĂ FORTUNA oferită pentru pronosticul „minutul primului gol: 1-27” la meciul Andorra – România

ADVERTISEMENT