Fotbal intern

Avertisment pentru FCSB. “Nu vă culcați pe o ureche”

21.07.2018 | 18:03
Avertisment pentru FCSB Nu va culcati pe o ureche

Avertisment pentru FCSB. Tehnicianul formației FC Botoșani, Costel Enache, 45 de ani, este de părere că echipa din Gruia o să fie în acest sezon mult mai puternică față de cel în care a câștigat titul în Liga 1 Betano sub comanda lui Dan Petrescu.

CFR Cluj s-a încurcat pe teren propriu cu FC Botoșani, scor 1-1, iar antrenorul moldovenilor Costel Enache este totuși de părere că FCSB nu o să aibă de deloc viață ușoară cu echipa din Gruia îl lupta pentru titlu. Fostul selecționer U 17 consideră că jocul formației lui Edi Iordănescu o să crească și mai mult în valoare față de cum decurgeau lucrurile în mandatul lui Dan Petrescu.

Avertisment pentru FCSB. “Nu vă culcați pe o ureche”

Contactat de către FANATIK.RO, Costel Enache a acceptat să vorbească despre jocul pe care clujenii l-au avut cu Dan Petrescu, dar cum îl au acum și sub comanda lui Edi Iordănescu. “Nu trebuie să vă culcați deloc pe o ureche, dar nici cei de la Steaua. Eu chiar puteam să câștig în Gruia, însă consider că era poate nedrept acest rezultat. Steaua o să aibă și mai mult de furcă cu CFR pentru că am simțit acum pe propria piele cum stau lucrurile cu Edi la echipă.

Șansa noastră a fost că i-am prins foarte repede pe CFR în campionat și m-am bazat pe faptul că Edi nu a avut mult timp la dispoziție să regleze relațiile de joc ale elevilor săi. A avut cam o lună de făcut antrenamente prin cantonamente ca să își implementeze stilul său de joc. Am observat că sub Edi Iordănescu jucătorii de la CFR Cluj încearcă să facă o posesie de joc mai prelungită. Fotbaliștii importanți din echipa lor conduc mingea în pozițiile unde ei stau cel mai bine pe faza de atac. Acum mijlocașii sunt mult mai creativi.  Mijlocașii încearcă să dea o dinamică mult mai bună a jocului.

Avertisment pentru FCSB. Costel Enache a încurcat CFR în Gruia.

CFR încearcă cum se spune mai pe românește să joace acum mai mult fotbal. Pe timpul lui Dan Petrescu lucrurile nu stăteau așa. Jucătorii aveau automatismele învățate încă de la antrenamente, iar la tablă Petrescu le spunea clar jucătorilor ce au de făcut pe teren. Ei  săreau destul de mult peste faza de construcție și aruncau baloanele direct către Țucudean sau Omrani. Am observat că acum fundașii de la CFR combină mult mai mult între ei, iar faza de construcție a jocului începe încă din defensivă. Eram convins că Ioniță nu o să joace pentru că știam că Edi nu o să facă prea multe schimbări deoarece încearcă să pregătească un 11 de bază pentru jocurile din cupele europene. Însă sunt sigur că și steliștii au stat cu ochii pe acest meci de la Cluj și au luat notițe. Sunt convins și-au dat seama că jocul lui CFR o să crească de la meci la meci.”, a spus Enache.

Avertisment pentru FCSB. Dan Petrescu se afla pe banca CFR-ulu
Avertisment pentru FCSB. Dan Petrescu se afla pe banca CFR-ului.

Mesaj pentru FCSB. “Dică știe ce are de făcut!”

În final Costel Enache a mărtursit că, deși nu vrea să pară ca un mesaj pentru FCSB, totuși el este convins că CFR Cluj rămâne principala favorită în lupta pentru titlu. “Eu consider că CFR Cluj s-a întărit din toate punctele de vedere, atât pe banca tehnică, dar și prin aducerea unor jucători de valoare. O să vedeți că jocul clujenilor o să crească de la meci la meci, iar în retur noi vom avea un joc tare greu cu ei pe teren propriu. Lui Edi Iordănescu îi mai trebuie puțin timp ca să își implementeze filozofia lui de joc. Steaua a pierdut cel mai bun jucător al ei de creație. Budescu era numărul 1“, a încheiat Enache.