Fotbal intern

Avertisment pentru Gigi Becali. Cum îi poate pierde gratis pe Dennis Man și Florinel Coman: „Nu poate fi forță majoră doar în avantajul cluburilor”

28.03.2020 | 11:19
Avertisment pentru Gigi Becali Cum ii poate pierde gratis pe Dennis Man si Florinel Coman Nu poate fi forta majora doar in avantajul cluburilor
ADVERTISEMENT

Zvonko Milojkovic, agentul lui Bogdan Planic, trage un semnal de alarmă după decizia luată de Gigi Becali, de a înjumătăți salariile până în septembrie. Impresarul sârb consideră că jucătorii pot depune memorii pentru a deveni liberi de contract, folosindu-se de aceeași situație impusă și de patronat: forța majoră.

„Forța majoră, aplicabilă pentru ambele părți”

Pandemia de coronavirus a suspendat competițiile interne și, în același timp, a sistat încasările cluburilor, motiv pentru care unii conducători au decis intrarea angajaților în șomaj tehnic sau înjumătățirea salariilor, cum este cazul la FCSB.

ADVERTISEMENT

Zvonko Milojkovic, agentul lui Bogdan Planic, fundașul de la FCSB și Uros Cosic, legitimat la Universitatea Craiova, consideră că motivul impus de patronat pentru reducerea salariilor, forța majoră, se poate aplica și în cazul fotbaliștilor, care ar putea pleca gratis.

Au fost conducători care au spus că scad salariile fiindcă e un caz de forță majoră. În lege, forța majoră se referă la războaie, la cutremure, nu la coronavirus. Dar să presupunem că ar avea dreptate conducătorii.

ADVERTISEMENT

Forța majoră nu poate să funcționeze numai pentru angajator, ea devine valabilă pentru ambele părți din contract!

Cluburile rup contracte fiindcă e forță majoră? Atunci și fotbaliștii care vor devin liberi și pleacă gratis oriunde!

ADVERTISEMENT

Nu poate fi forță majoră doar în favoarea cluburilor! Nu există în momentul ăsta vreo lege pe baza căreia să fie scăzute salariile jucătorilor”, a declarat agentul sârb, conform Gsp.

Semnal de alarmă pentru cluburi

Zvonko Milojkovic admite că formațiile care nu au bugete necesare pentru a traversa perioada de criză ar putea intra în faliment și face o paralelă cu echipele din Serbia, unde Steaua Roșie Belgrad este o prezență constantă în grupele Ligii Campionilor, în ciuda încasărilor mici din drepturile de televizare.

ADVERTISEMENT

Cine nu are bani să treacă peste criza asta să pună lacătul și gata! Care e problema? Te obligă cineva să fii patron de club de fotbal? Ai bani, continui. Nu mai ai, închizi și te lași. Și toți jucătorii devin liberi. Dar de ce nu mai au cluburile bani?

Un club din Serbia încasează între 50.000 și 100.000 de euro pe sezon din drepturile TV, cu mult mai puțin decât în România. Și atunci de ce cluburile din România nu mai au bani? În Serbia nu a pus niciun club problema scăderii salariilor.

Și Partizan cu Steaua Roșie au salarii mari, peste ce se plătește în Liga 1 din România. Cu zecile de milioane de euro pe care le aveți în plus ce ați făcut? Aveți performanțe mai mari? Steaua Roșie e de doi ani în grupele Champions League”, susține agentul.

ADVERTISEMENT