Sport

Avertisment pentru Gigi Becali, după transferul lui Dawa. ”Dacă l-am văzut pe bancă, l-am terminat”

Joyskim Dawa a fost primul transfer efectuat de Gigi Becali în această vară, însă omul de afaceri a fost avertizat de patronul de la FC Botoșani să nu pună presiune pe fotbalist.  
24.06.2022 | 15:47
Avertisment pentru Gigi Becali dupa transferul lui Dawa Daca lam vazut pe banca lam terminat
Joyskim Dawa a fost prima achiziție a verii pentru FCSB. Sursa foto: Sportipictures.eu
ADVERTISEMENT

Obligat să transfere apărători centrali după ce Vinicius și Andrei Miron au plecat de la echipă, iar Iulian Cristea s-a accidentat, Gigi Becali s-a mișcat repede și l-a achiziționat pe Joyskim Dawa, mutare dezvăluită în exclusivitate de FANATIK.

Valeriu Iftime laudă calitățile lui Dawa și îi transmite lui Gigi Becali să aibă răbdare

Joyskim Dawa a fost prima opțiune de transfer pentru Gigi Becali după ce Iulian Cristea s-a accidentat la acțiunile echipei naționale din această lună.

ADVERTISEMENT

Plecările lui Paulo Vinicius, căruia omul de afaceri nu i-a prelungit contractul, și a lui Andrei Miron căruia i-a reziliat acordul, au lăsat gruparea vicecampioană fără apărători centrali de meserie.

Deși a luat în calcul mai multe improvizații pentru pozițiile din axul central al defensivei, latifundiarul a decis să aducă fotbaliști de meserie pe posturile care i-au dat atâtea bătăi de cap în precedentul campionat în Casa Pariurilor Liga 1.

ADVERTISEMENT

Fostul patron al camerunezului laudă calitățile fizice și sportive ale acestuia, însă are și un avertisment pentru partenerul lui de afaceri preferat, Gigi Becali.

”Dawa e cel mai bun fundaș din România. Dacă intră în apele lui, n-ai ce să-i faci. O să vedeți. Sper să prinde două-trei meciuri bune și să nu cumva să aibă vreo chiflă, iar după să-l vedem pe bancă.

ADVERTISEMENT

Dacă l-am văzut pe bancă, l-am terminat”, a explicat patronul moldovenilor de la FC Botoșani, Valeriu Iftime, la Pro Arena.

Ce spune despre Denis Haruț, fotbalist care ar putea evolua fundaș central

Denis Haruț este un alt fotbalist pe care Gigi Becali l-a achiziționat de la FC Botoșani, transfer dezvăluit în exclusivitate de FANATIK la vremea respectivă, și ar putea fi o soluție pentru apărarea roș-albastră.

ADVERTISEMENT

Fotbalist polivalent, Haruț poate evolua pe mai multe poziții și în mai multe module de joc, însă Valeriu Iftime spune că pe orice posta va fi jucat, acesta are nevoie de o perioadă de acomodare.

ADVERTISEMENT

”De Haruț nu știu, nu îmi dau seama ce vrea să-l joace acolo. Poate să joace fundaș dreapta, mijlocaș la închidere, fundaș central, dar pentru asta are nevoie de cel puțin cinci etape de acomodare, să joace meci de meci.

La FCSB nu e vorba de patron, se vrea performanță, e competiție pe post extraordinară. Acolo ori ești bun, ori nu ești”, a adăugat Valeriu Iftime.