News

Avertisment pentru populație după explozia cazurilor de Covid-19: “Conștientizați pericolul!”

08.07.2020 | 13:49
Avertisment pentru populatie dupa explozia cazurilor de Covid19 Constientizati pericolul
ADVERTISEMENT

În buletinul informativ de miercuri, autoritățile din Sănătate au transmis un avertisment pentru populație, în contextul exploziei cazurilor de Covid-19.

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) atrage din nou atenția asupra pericolului din spatele acestui virus și face un apel la respectarea măsurilor de igienă și distanțare fizică.

ADVERTISEMENT

De asemenea, oficialii din sistemul sanitar nu uită să pună la zid acele opinii, fie din politică, fie din alte zone, care susțin că noul coronavirus nu ar fi periculos.

Autoritățile transmit un avertisment pentru populație după explozia cazurilor de Covid-19: “Conștientizați pericolul!”

Miercuri, 8 iulie, România a înregistrat cel mai mare număr de infectări cu noul coronavirus de la începutul pandemiei: 555 de noi cazuri raportate în ultimele 24 de ore, potrivit buletinului comunicat de Grupul de Comunicare Strategică.

ADVERTISEMENT

Precedentul record data din 11 aprilie, în plină stare de urgență, cu 523 cazuri de infectare anunțate de GCS.

”În contextul creșterii susținute a numărului de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus (COVID-19), Grupul de Comunicare Strategică atrage atenția asupra necesității respectării cu strictețe a măsurilor de protecție sanitară: purtarea măștii, păstrarea distanței, evitarea contactului direct cu alte persoane, igienizarea frecventă a mâinilor.

ADVERTISEMENT

Rata de conformare față de măsurile de protecție sanitară reprezintă elementul central în gestionarea eficientă a crizei sanitare și în limitarea răspândirii virusului.

Încurajăm la conștientizarea pericolului determinat de infectarea cu noul coronavirus, la îndemnarea în mod respectuos a terțelor persoane să respecte măsurile de protecție, precum și la semnalarea către autorități a cazurilor în care acestea sunt încălcate.”, anunță GCS.

ADVERTISEMENT

Grupul de Comunicare Strategică: ”Dezavuăm actele de negare a pandemiei”

În finalul avertismentului transmis miercuri, cei de la GCS condamnă actele de negare a faptului că noul virus ar fi periculos și pun la zid actele de politizare ale pandemiei.

”Dezavuăm actele de politizare a crizei sanitare, fie de negare a pericolului infectării sau de minimalizare a riscurilor generate de COVID-19, fie de contestare recurentă a măsurilor luate de autorități pentru gestionarea crizei, bazate pe evaluarea experților în sănătate publică, întrucât astfel de acte determină comportamente și atitudini contrare imperativului sanitar și social al acestui moment.”, mai anunță autoritățile.

Până miercuri, 8 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 30.175 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 22.284 au fost externate.

ADVERTISEMENT