News

Avertisment pentru românii care merg cu maşina în Grecia. Ce fac poliţiştii bulgari: “Amenda era 400 de leva”

Românii care merg cu mașina în Grecia par să fi devenit victimele polițiștilor bulgari, mai multe avertismente în acest sens fiind date de turiștii de la noi în ultima vreme.
25.06.2022 | 15:17
Avertisment pentru romanii care merg cu masina in Grecia Ce fac politistii bulgari Amenda era 400 de leva
Avertismente despre polițiștii bulgari care îi opresc pe turiștii români în drum spre Grecia / Foto: Wikipedia
ADVERTISEMENT

Grecia este una dintre destinațiile favorite de vacanță ale românilor din mai multe motive. Apele și plajele perfecte ale Mediteranei atrag tot mai mulți români spre Grecia, iar faptul că este o destinație ușor accesibilă cu mașina o face și mai dorită. Iar majoritatea turiștilor români care se îndreaptă spre Grecia folosesc ca rută Bulgaria în drum spre vacanța la care visează.

Avertismentele românilor care mergeau în Grecia despre polițiștii bulgari

În ultima vreme, mai multe grupuri de Facebook de la noi și care au ca subiect destinațiile de vacanță din Grecia sunt locurile în care turiștii români își povestesc experiențele avute pe drum. Iar multe asemenea experiențe nu au fost tocmai plăcute din cauza polițiștilor bulgari.

ADVERTISEMENT

Astfel, pare-se, turiștii români au devenit victimele preferate ale unor polițiști bulgari care, în căutarea unui câștig rapid, și ilegal, îi tracasează pe șoferii de la noi. ”Poliție pe centura Sofiei. Ne-a oprit un echipaj de poliție imediat cum soțul semnalizase că vrea să oprească pe dreapta, într-o parcare a unui McDonald’s – Jumbo (dorea să se odihnească).

Au cerut documentele, apoi l-au chemat pe soț să vorbească. I-au spus că acolo pe centură, chiar dacă sunt două benzi pe sens, e o zona de 60km/h că și limita de viteză și că el ar fi avut 87km/h (soțul nu a văzut indicatorul de 60km/h, voi aveți idee de acea zonă?”, a scris românca pe grupul de Facebook “Forum Grecia”, conform Antena 3.

ADVERTISEMENT

Polițiștii bulgari voiau șpagă de la turiștii români în drum spre Grecia

După ce au fost opriți de polițiștii bulgari, românii au cerut să li se întocmească, conform legii, procesul verbal pentru amendă. Doar că, în acel moment, oamenii legii din Bulgaria au schimbat tonul.

Nu prea voiau să facă respectivul proces verbal, motiv pentru care au început să tragă de timp, în speranța că românii vor pricepe că trebuie să pună în funcțiune mecanismul balcanic al șpăgii.

ADVERTISEMENT

”Soțul a spus “ok, faceți procesul și trimite-l prin poștă”. Au zis că amendă era 400 leva. Soțul nu s-a contrazis cu ei și a spus că dacă a greșit, e normal să plătească. Apoi când au văzut că soțul nu se împotrivește au zis că trebuie să meargă la secția de poliție și să caute imaginile și să facă procesul și că cel puțin 1-2h nu avem voie să ne mișcăm de pe loc… și tot trăgeau de timp.

Soțul și-a dat seama atunci că nu aveau practic nimic, erau doar la ciubuc. E prima dată când ni se întâmplă deși facem drumul acesta îl facem de ani de zile. Așa că atenție”, a mai scris femeia pățită pe grupul turiștilor români care merg în Grecia.

ADVERTISEMENT

Postarea de pe grupul Forum Grecia a strâns sute de interacțiuni și comentarii ale altor turiști români care, la rândul lor, au pățit lucruri asemănătoare. ”Exact asta am pățit și noi, ne-am dat seama ca vor șpagă încă de când ne-au oprit. Am avut mereu probleme cu polițiștii pentru șpagă. Se poate și mai rău ca în România”, a comentat o altă turistă.

Grecia, destinația favorită de vacanță a românilor

Chiar dacă prețurile au crescut simțitor pentru vacanțe, românii continuă să prefere Grecia. Conform statisticilor publicate de operatorii de turism, Grecia este destinația favorită de vacanță a românilor, urmată în top de Turcia și de Bulgaria. Toate cele trei țări sunt ușor accesibile și cu mașina, lucru care le face, conform agențiilor de turism, să fie și mai atractive pentru români.

ADVERTISEMENT
Tags:
"Sunt uimit că soția mea poate ieși singură pe stradă". Un tânăr din Guatemala, surprins de ce a descoperit în România
Imaginile cu Radu Drăgușin, după ce a primit un verdict greu de digerat....
Imaginile cu Radu Drăgușin, după ce a primit un verdict greu de digerat. Englezii l-au caracterizat într-un singur cuvânt
„E greu să găsești un bărbat”. Țara care are cea mai scăzută rată...
„E greu să găsești un bărbat”. Țara care are cea mai scăzută rată a natalității. De ce le este frică femeilor să devină mame
Gestul unui american care trăiește în Marea Britanie, atunci când a aflat că...
Gestul unui american care trăiește în Marea Britanie, atunci când a aflat că vorbește cu români. Toată lumea a rămas fără reacție
FOTO Austriecii de la Strabag pregătesc în România prima inaugurare importantă din 2024...
FOTO Austriecii de la Strabag pregătesc în România prima inaugurare importantă din 2024 pe infrastructura rutieră
Decizie definitivă în
Decizie definitivă în "duelul eclerurilor". Cine a câştigat procesul dintre Jamila şi Laura Laurenţiu
Tehnica simplă de respirație pentru liniștire. Cele două cuvinte pronunțate la inspirare-expirare
Tehnica simplă de respirație pentru liniștire. Cele două cuvinte pronunțate la inspirare-expirare
„Nu am suportat să văd oameni fericiţi”. Declarația șocantă făcută de elevul care...
„Nu am suportat să văd oameni fericiţi”. Declarația șocantă făcută de elevul care a omorât-o pe Melis, în Grădina Botanică
Noua lege a pensiilor din 2024. Tot ce trebuie să știe fiecare pensionar
Noua lege a pensiilor din 2024. Tot ce trebuie să știe fiecare pensionar
Theo Rose, de urgență cu copilul la spital. Ce probleme are fiul vedetei
Theo Rose, de urgență cu copilul la spital. Ce probleme are fiul vedetei
Cum arată Bianca Drăgușanu nemachiată, la 41 de ani. Imaginile fac senzație pe...
Cum arată Bianca Drăgușanu nemachiată, la 41 de ani. Imaginile fac senzație pe internet! FOTO
Lia Bugnar, dezvăluirea momentului despre un actor din Clanul: Sunt leşinată după el!
Lia Bugnar, dezvăluirea momentului despre un actor din Clanul: Sunt leşinată după el!
Godină și Cioroianu, contre dure în cazul Șercan: „Un dobitoc care lucrează vremelnic...
Godină și Cioroianu, contre dure în cazul Șercan: „Un dobitoc care lucrează vremelnic acolo”
Țara unde se poate trăi decent cu puțin peste 2.000 de lei. Este...
Țara unde se poate trăi decent cu puțin peste 2.000 de lei. Este una dintre cele mai căutate destinații turistice din lume