Fotbal intern

Avertisment pentru Steaua! ”Dacă nu trec pe privat, nu promovează în Liga 1!”

01.06.2018 | 19:12
Avertisment pentru Steaua Daca nu trec pe privat nu promoveaza in Liga 1

Avertisment pentru Steaua! Viorel Duru, directorul Comisiei de Licenţiere din cadrul FRF a mărturisit că în actuala organizare echipa lui Marius Lăcătuş nu va avea niciodată dreptul de promovare în Liga 1.

CSA Steaua a demarat noul proiect din Liga 4, dar în actuala formă niciodată echipa lui Marius Lăcătuş nu va avea dreptul să joace în Liga 1. Situaţia în care este acum CSA Steaua este asemănătoare cu problema clubului FC Argeş, iar Viorel Duru, directorul Comisiei de Licenţiere din cadrul FRF, a confirmat pentru FANATIK.RO că gruparea din Trivale nu a avut drept de promovare în Liga 1, dar nu va avea nici de la anul, dacă nu şi va schimba organizarea de activitate din drept public în drept privat.

Avertisment pentru Steaua! ”Dacă nu trec pe privat, nu promovează în Liga 1!’

Contactat de către FANATIK.RO, Viorel Duru, oficialul FRF, a acceptat să vorbească despre probleme de licenţiere, dar a confirmat faptul că în acest sezon toate cluburile din Liga 1 au primit licenţa. “A apărut greşit informaţia cu Concordia Chiajna. Clubul ilfovean primise licenţa de Liga 1, dar o primise cu o penalitate de 50.000 de lei deoarece au avut unele probleme cu omologarea stadionului. Nu a fost vorba că nu o primise deloc, aşa cum a apărut în media. Însă au întors decizia la apel şi au anulat amenda cu ajutorul unui document pe care îl făcuse rost între timp. Acel document îl primiseră de la LPF. Era vorba de un document pentru omologarea provizorie a stadionului unde se specifica pe ce perioadă este valabilă o astfel de omologare.

Dacă FC Argeş din Liga 2 a avut drept de promovare în acest sezon? Nu, nu a avut! Nu ştiu de unde aveţi informaţiile respective, dar sunt corecte. Cei de la FC Argeş nu au avut dreptul de promovare în Liga 1 pentru că au început sezonul cu o organizare pe drept public, iar legea sporturilor e foarte clară. În Liga 1 intri cu societăţi doar pe drept privat.

În acest caz este şi CSA Steaua. Ei pot să meargă cu organizarea de acum doar până la Liga 2. Dacă vor să ajungă în Liga 1, atunci trebuie să treacă şi ei pe privat. Însă eu cred că se vor mişca până atunci şi nu vor aştepta până în ultimul moment. Gigi Becali are dreptate când spune că nu vor avea dreptul să intre în Liga 1, dar dacă îşi schimbă şi ei organizarea pe privat, atunci vor avea dreptul, dacă nu, atunci se vor afla în situaţia lui FC Argeş. Însă din câte am înţeles eu cei de la Piteşti vor schimba totul în această vară”, a spus Duru.