News

Avertisment pentru toți românii care merg în concediu în Turcia! Sistemul împotriva „bombardierilor” din trafic pe care l-au montat autoritățile. Video

Avertisment pentru toți românii care merg în concediu în Turcia tras de un român care a filmat un sistem de spart cauciucurile montat chiar de autorități
22.07.2021 | 18:49
Avertisment pentru toti romanii care merg in concediu in Turcia Sistemul impotriva bombardierilor din trafic pe care lau montat autoritatile Video
Turcii au montat un sistem împotriva șoferilor nedisciplinați în trafic. Sursa foto - colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Dacă Grecia a fost trecută în lista galbenă și se apropie cu viteză chiar de cea roșie, Turcia a rămas în continuare o țintă pentru turiștii români. Nu puțini sunt cei care aleg varianta mai ieftină, deși mai obositoare și călătoresc până la destinație cu autoturismul. Vorbim de peste 12 ore petrecute în mașină pe un traseu lung până în stațiunile turcilor. Antalya, Lara, Kussadasi sau Belek, toate au venit cu oferte amețitoare și pentru majoritatea buzunarelor.

Faimoși pentru regimul de masă all inclusive, turcii au propus și în 2021 variante care să-i facă pe cei care se încumetă la un asemenea drum să uite de oboseala acumulată în mașină sau de pandemia de coronavirus, una care a pus „pe hold” întreaga planetă pentru o perioadă serioasă.

ADVERTISEMENT

Avertisment pentru toți românii care merg în Turcia!

Nu toată lumea a aplaudat la scenă deschisă venirea turiștilor. Astfel, un român a filmat un sistem montat de autorități prin care mașinile erau împiedicate să intre pe sens interzis. Recunoscuți pentru stilul agresiv și pe alocuri haotic de a conduce, turcii au fost cei care au arătat primii cu degetul grozăvia, una care te poate trimite în doi timpi și trei mișcări direct în service.

Concret, disperați de șoferii care nu respectau regulile de circulație, primarii din mai multe orașe importante, Istanbul fiind și el pe listă, au dorit să se asigure că nu vor mai exista încălcări flagrante ale codului rutier. Drept pentru care au instalat un sistem la începutul unei străzi cu acces interzis, sistem care îţi sparge automat cauciucurile şi îţi poate face un rău chiar mai mare.

ADVERTISEMENT

Vorbim despre o serie de „ace” care se retrag atunci când maşina circulă pe sensul corect, dar care se blochează în sens vertical în momentul în care cineva forţează pătrunderea. Mai mulţi oameni s-au plâns deja de situaţie şi le-au recomandat tuturor să circule cu prudență şi să fie atenţi la semnele rutiere.

Nu toată lumea a fost de acord cu decizia autorităţilor turce. Au existat chiar români care s-au întrebat cum ar putea să pătrundă pe aceste străzi o ambulanţă aflată în misiune sau o maşină de pompieri, ambele nevoite să ajungă într-un timp scurt la intervenţie.

ADVERTISEMENT

Ce sistem au montat turcii pentru şoferii nedisciplinaţi

Conducătorii auto au atras atenţia şi asupra intenţiei de a întoarce maşina, nu neapărat de a comite o infracţiune. „O mare prostie! Poate cineva dorește să întoarcă! Sau poate vrea să treacă o salvare etc ! O mare prostie ! Spre exemplu în Elveția ai un bliț , daca intri pe interzis îți face o poză care te costa 100 franci ! Simplu”, a transmis unul dintre nemulțumiți.

„Asta nu demonstrează cât sunt de avansați turcii, ci exact contrariul…dacă autoritățile au trebuit sa recurgă la așa ceva e clar că înainte nimeni nu respectă accesul interzis…într-o țară cu adevărat avansată, ca Olanda de exemplu, nu ar fi nevoie de așa ceva pentru că toată lumea respecta regulile…”, a scris și Radu Tomoiagă.

ADVERTISEMENT

Un alt român spune că sistemul s-ar adăuga problemelor multiple pe care și așa le au în trafic șoferii. „Tâmpenii! După ce că noi avem străzi nu cu gropi, ci adevărate capcane pentru roți și casete de direcție avem și limitatoare foarte înalte! Șoferii trebuie să facă front comun, să ne dăm întâlnire în instanță pentru că în fiecare zi ne distrugem mașinile în România”, a subliniat Mihai Vintilă.

Nu au lipsit glumele din repertoriul celor care au comentat situația. „Te dai jos, le lași în jos una câte una și le lipești cu scoci”, a spus Costache George. „Dacă pun în România așa ceva explodează afacerile cu cauciucuri”, a spus și Gabriel Cânu.

Vă readucem aminte că numărul turiştilor români ajunşi în Turcia anul trecut a scăzut cu 76%, fiind înregistrat cel mai mic nivel din ultimul deceniu. Astfel că, în 2020, doar aproximativ 270.000 de turişti români au mers în această ţară. Agenţiile spun că anul acesta se speră la o redresare, deşi numărul va fi în continuare departe de ce se întâmpla înainte de pandemia de coronavirus.

ADVERTISEMENT