Life

Avertisment pentru toți utilizatorii de iPhone. Smartphone-ul Apple poate întâmpina probleme la temperaturi scăzute

Avertisment pentru toți utilizatorii de iPhone-ul. Se pare că smartphone-ul produs de cei de la Apple poate întâmpina câteva probleme la temperaturi scăzute.
14.12.2022 | 11:04
Avertisment pentru toti utilizatorii de iPhone Smartphoneul Apple poate intampina probleme la temperaturi scazute
Efectele pe care vremea rece le are asupra telefoanelor iPhone. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Dacă ai iPhone, cu siguranță ți s-a întâmplat măcar odată să întâmpini ceva probleme atunci când este frig afară. Lucrurile sunt mai dificile însă pentru utilizatorii din Marea Britanie, având în vedere valul de ninsori din ultima perioadă.

Avertismentul Apple pentru utilizatorii de iPhone

În prezent, în Marea Britanie ninge și se înregistrează temperaturi extrem de scăzute, iar această vreme geroasă duce întotdeauna la plângeri din partea utilizatorilor de iPhone în ceea ce privește durata de viață a bateriei.

ADVERTISEMENT

Din fericire, nu există motive de îngrijorare. În realitate, cei de la Apple au fost precauți și au chiar o pagină specială de asistență dedicată acestei probleme.

Deși telefoanele iPhone au nenumărate funcții, se pare că există și câteva dezavantaje pe care utilizatorii trebuie să le știe.

ADVERTISEMENT

“Condițiile de temperatură scăzută sau ridicată ar putea face ca dispozitivul să își schimbe comportamentul pentru a-și regla temperatura“, scrie producătorul iPhone.

“Utilizarea unui dispozitiv iOS în condiții foarte reci, în afara intervalului său de funcționare, ar putea scurta temporar durata de viață a bateriei”, mai arată sursa citată.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Apple spune și că în cazul unor temperaturi foarte scăzute, iPhone-ul se poate opri singur. În momentul în care dispozitivul este dus la o temperatură mai mare însă, durata de viață a bateriei revine la normal, anunță sursa citată.

Cum afectează temperaturile crescute iPhone-ul

Cei de la Apple mai spun și că în realitate, nu vremea rece este o problemă pentru telefoanele lor, ci din contră, vremea mult prea caldă, care poate afecta iPhone-ul pe termen lung.

ADVERTISEMENT

“Utilizarea unui dispozitiv iOS în condiții foarte calde poate scurta permanent durata de viață a bateriei”, mai spun cei de la Apple.

Totodată, sursa citată explică și motivele pentru care vremea rece afectează bateriile telefoanelor Apple. Este vorba despre compoziția bateriei.

De ce scade durata de viață a bateriei la iPhone când este frig afară

Mai exact, iPhone-ul, la fel ca și alte smartphone-uri, utilizează baterii litiu-ion, care conțin un lichid electrolit.

Dacă se face foarte frig, acest lichid se poate cristaliza, precum mierea într-o cămară rece. În cazul în care se întâmplă acest lucru, atunci energia electrică nu poate trece în mod corespunzător prin baterie, notează The Sun.

Drept rezultat, durata de viață a bateriei va fi cu mult mai mică, iar în cazuri mai rare, telefonul se poate închide complet.

Acesta revine însă la normal după ce device-ul ajunge într-un loc mai cald, mai spun cei de la Apple.

ADVERTISEMENT
Tags: