Sport

Avertisment pentru “tricolori” înainte de România – Bosnia Herțegovina. Ce mesaj a primit Burcă de la Susic, fostul coleg de la CFR Cluj

România trebuie să câștige meciul cu Bosnia, de luni, pentru a nu retrograda, însă, Andrei Burcă a aflat că, după ce au câștigat grupa, oaspeții vin în Giulești extrem de motivați.
25.09.2022 | 16:09
Avertisment pentru tricolori inainte de Romania  Bosnia Hertegovina Ce mesaj a primit Burca de la Susic fostul coleg de la CFR Cluj
Andrei Burcă avertizează că Bosnia nu tratează meciul de luni ca pe unul de vacanță deși a câștigat grupa din Liga Națiunilor. Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea
ADVERTISEMENT

După 1-1 în Finlanda, România își joacă luni, contra Bosniei, șansa de a rămâne în eșalonul doi din Liga Națiunilor. Elevii lui Iordănescu jr. trebuie să învingă câștigătoarea grupei, iar Finlanda să nu se impună în Muntenegru pentru a se atinge acest deziderat. Însă, chiar și cu sacii-n căruță, oaspeții nu vin în plimbare la București. O confirmă Andrei Burcă, după ce a discutat cu fostul său coleg de la CFR Cluj, Mateo Susic.

”Cu siguranță că ne vom da viața pe teren, pentru că ăsta e motto-ul, de asta venim la stadion”, spune Andrei Burcă

Andrei Burcă a apărut în fața jurnaliștilor, alături de selecționerul Edi Iordănescu, la conferința de presă premergătoare partidei de luni cu Bosnia-Herțegovina.

ADVERTISEMENT

Prefațând întâlnirea, fundașul central al naționalei și al campioanei CFR Cluj a ținut să precizeze că, în opinia sa, ”tricolorii” au pierdut nemeritat meciul tur. Reamintim, confruntarea de la Zenica s-a încheiat cu 1-0 pentru gazde.

În opinia sa, la Helsinki a fost momentul pentru ”un nou început ”. Iar luni, ”în fața celui mai puternic adversar din grupă”, este un moment potrivit pentru a demonstra că România are o echipă bună.

ADVERTISEMENT

”Doar noi prin determinarea și jocul nostru putem să îi aducem la stadion pe fani. Cu siguranță că ne vom da viața pe teren, pentru că ăsta e motto-ul, de asta venim la stadion.

Vom vedea ce rezultat vom obține mâine. Doar noi prin prestanța noastră putem atrage fanii la stadion. Am văzut cum ne-au ajutat la victoria cu Finlanda”, a spus Andrei Burcă.

ADVERTISEMENT

Oaspeții vin motivați

Andrei Burcă a dezvăluit că a purtat un dialog cu fostul său coleg, Mateo Susic. Iar acesta i-a dezvăluit că bosniacii nu vin în România pentru a face act de prezență.

”Chiar am vorbit aseara cu Susic, care mi-a spus ca bosniecii vor veni motivați să joace fotbal și că sunt bucuroși că au câștigat grupa. Pentru noi trebuie să fie un nou inceput”, a spus Burcă.

ADVERTISEMENT

Și a precizat că echipa națională nu se află încă la momentul dorit. Dar spune că, ușor-ușor, lucrurile se vor schimba.

”Nu suntem momentan, asta este evident, unde ne dorim. Dar cu muncă și seriozitate vom ajunge acolo. Din punctul meu de vedere, cea mai importantă este echipa.

Dacă formăm un grup puternic și o familie puternică, nu contează împotriva căru adversar jucăm, vom forma cu siguranță o echipă care nu primește goluri.

Pentru că daă alergăm și suntem determinați pe teren, adversarul o să simtă că este dificil să joace împotriva noastră”, a menționat fundașul CFR-ului.

”În cariera de fotbalist este mereu presiune , atunci când joci la cele mai mari cluburi sau la echipa națională, suporterii fiind pretențioși pe bună dreptate.

Momentan nu am făcut cinste acestui tricou, având în vedere poziția pe care suntem în clasament. Sunt conștient de valoarea grupului, dar ușor ușor, treaptă cu treaptă, vom reuși să facem treabă”, a conchis Burcă.

 

ADVERTISEMENT