News

Avertisment pentru turiștii români care merg în Grecia prin Macedonia de Nord. Recomandările MAE

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a lansat un avertisment de călătorie pentru turiștii români care merg în Grecia prin Macedonia de Nord. Ce recomandă autoritățile.
06.06.2022 | 22:43
Avertisment pentru turistii romani care merg in Grecia prin Macedonia de Nord Recomandarile MAE
MAE, avertisment de călătorie pentru românii care vor să ajungă în Grecia prin Macedonia de Nord. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Într-un comunicat postat pe site-ul oficial, Ministerul Afacerilor Externe de la București emite o alertă de călătorie pentru turiștii români care se deplasează către teritoriul elen.

MAE, avertisment de călătorie pentru românii care vor să ajungă în Grecia prin Macedonia de Nord

MAE informează cetăţenii români care intenţionează să tranziteze Republica Macedonia de Nord, având ca destinaţie Grecia, că în perioada sezonului estival se preconizează timpi mari de aşteptare la punctele de frontieră Bogorodica-Evzoni, Medzitlija-Niki şi Dojran-Doirani.

ADVERTISEMENT

Dată fiind această situație, conaționalii noștri sunt sfătuiţi să se asigure că deţin suficient combustibil, apă şi alimente.

Informații privind fluxul de la punctele de frontieră ale Republicii Macedonia de Nord sunt oferite de camerele video disponibile pe site-ul www.roads.org.mk/315/video-kameri.

ADVERTISEMENT

Pentru detalii privind condiţiile de intrare în Republica Elenă se recomandă consultarea paginii web a MAE.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Skopje: +38923228058, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

ADVERTISEMENT

”De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Macedonia de Nord: +38970239980.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://skopje.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia “Călătoreşte în siguranţă”, care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie”, se mai arată pe site-ul MAE.

ADVERTISEMENT

Alerte de vreme rea emise de meteorologii greci

Românii care ajung în aceste zile în Grecia au de a face și cu vremea nefavorabilă. Luni, 6 iunie, Serviciul Național de Meteorologie al Greciei a emis o alertă care vizează înrăutățirea vremii. Se anunță precipitații abundente și furtuni, însoțite de o frecvență ridicată a fulgerelor, căderi locale de grindină și vânt temporar puternic.

Instabilitatea vine după un weekend călduros în cele mai multe părți ale țării. Temperaturile vor rămâne ridicate până la 35-37 de grade Celsius în unele regiuni pe parcursul săptămânii, notează TalkingGreece.

Frontul de vreme rea va afecta țara de luni la prânz, 6 iunie, până vineri, 10 iunie 2022. Fenomenele meteo extreme sunt prognozate pentru orele de prânz și după-amiază.

ADVERTISEMENT
Tags: