Life

Avertisment pentru utilizatorii Google Chrome. Ce trebuie să facă pentru a-și proteja dispozitivul

Google, avertisment pentru utilizatorii browserului Chrome. Ce trebuie să facă pentru a-și proteja dispozitivul de programe malware.
09.01.2023 | 08:55
Avertisment pentru utilizatorii Google Chrome Ce trebuie sa faca pentru asi proteja dispozitivul
Ce pot face utilizatorii Google Chrome pentru a-și proteja dispozitivul. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Google a lansat un avertisment pentru utilizatorii browserului Chrome. Aceștia nu trebuie să acceseze site-uri suspecte, care le pot afecta dispozitivul.

Cum pot utilizatorii Google Chrome să-și protejeze dispozitivul de programele malware

Cei care folosesc browserul Chrome trebuie să știe că avertismentele de “alertă roșie” care apar atunci când intră pe site-uri dubioase nu ar trebui ignorate.

ADVERTISEMENT

Astfel de site-uri sunt, în general, denumite site-uri de phishing sau malware. În cazul în care le accesezi, dispozitivul și datele tale ar putea fi puse în pericol.

În mod normal, detectarea unor asemenea site-uri este activată în mod automat în browserul Chrome.

ADVERTISEMENT

Dacă opțiunea este activă, e posibil să-ți apară alerte precum:

  • “Site-ul pe care urmează să îl accesezi conține programe malware: site-ul pe care dorești să îl accesezi poate încerca să instaleze programe software dăunătoare (numite malware) pe computer”.
  • Site-ul pe care urmează să îl accesezi este unul înșelător: site-ul pe care încerci să-l accesezi poate fi unul de phishing”
  • “Site suspect: site-ul pe care dorești să îl accesezi pare suspect și poate să nu fie sigur”
  • “Site-ul pe care urmează să îl accesezi conține programe dăunătoare: site-ul pe care îl vei accesa poate încerca să te păcălească să instalezi programe care vor provoca probleme atunci când navighezi online”
  • “Pagina încearcă să încarce scripturi din surse neautentificate: site-ul pe care încerci să-l accesezi nu este sigur.”

Dacă un astfel de mesaj îți apare în browser, Google recomandă să nu accesezi site-ul respectiv.

ADVERTISEMENT

Totodată, Google îi avertizează pe utilizatori să fie atenți atunci când descarcă diverse programe și fișiere de pe internet.

Unele programe încearcă să-i păcălească pe utilizatori să le descarce, spunându-le că dispozitivul lor are viruși.

ADVERTISEMENT

“Unele site-uri încearcă să vă păcălească să descărcați software dăunător, spunându-vă că aveți un virus. Aveți grijă să nu descărcați software dăunător.”, mai avertizează Google.

Ce se întâmplă dacă accesezi un “site înșelător”

Un astfel de “site înșelător” încearcă să păcălească utilizatorii astfel încât aceștia să ofere parole sau informații personale prin intermediul unui site web fals, potrivit The Sun.

De asemenea, “site-urile periculoase” pot fi foarte dăunătoare pentru computerul tău. Prin intermediul acestora pot fi instalate programe malware sau software nedorit pe dispozitivul tău.

Recent, experții au dezvăluit care sunt cele mai periculoase lucruri pe care le poți căuta online și care cresc lansele să devii victima unor astfel de site-uri.

Printre acestea se numără descărcările de software și torrentele, care îți pot afecta serios dispozitivul din cauza programelor malware pe care le-ar putea conține.

Mulți utilizatori aleg să descarce torrente ilegale din cauza costurilor mari ale licențelor anumitor aplicații. Hackerii se pot folosi de acestea pentru a răspândi programe malware.

În plus, și aplicațiile gratuite sunt periculoase și pot afecta dispozitivul celui care le descarcă.

ADVERTISEMENT
Tags: