News

Avertisment serios de la ANM! Ce se întâmplă azi cu vremea! Urmează zile de caniculă în mijlocul lui septembrie

13.09.2020 | 10:17
Avertisment serios de la ANM Ce se intampla azi cu vremea Urmeaza zile de canicula in mijlocul lui septembrie
ADVERTISEMENT

Avertisment serios de la ANM! Conform meteorologilor urmează câteva zile de caniculă, în ciuda faptului că discutăm despre mijlocul lunii septembrie.

Astăzi, discutăm despre o vreme caldă și frumoasă. Există puține înnorări, dar trecătoare la munte și prin sud-estul țării și maxime de la 25 de grade pe litoral, până la 33 de grade în Oltenia.

ADVERTISEMENT

Dacă ne raportăm strict la Dobrogea și Bărăgan, atunci e bine de știut că aici se înnorează din când în când, dar nu o să plouă. În ansamblu avem atmosferă cu soare, un vânt mai insistent la malul mării și până la 30 de grade prin Bărăgan.

Ce avertisment au transmis cei de la ANM!

În Moldova sudică și în nordul Munteniei, ne așteaptă o zi destul de însorită, cu temperaturi de vară la orele amiezii. Vpr exista și ceva nori, dar aceștia apar sporadic. În schimb, trebuie să știți că vântul nu prea se simte și maximele ajung pe la 31…32 de grade. Se face foarte cald și în jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina.

ADVERTISEMENT

În zonele înalte se mai adună norii, dar nu sunt anunțate ploi, în timp ce pe la câmpie găsim cer senin și 31 de grade în termometre.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș, temperaturile cresc cu fiecare oră și după prânz se vor înregistra 28…29 de grade- valori mai potrivite pentru o lună de vară. Și aici vorbim despre o zi cu soare și vânt domol .

ADVERTISEMENT

Și în ținuturile vestice, soarele încălzește treptat atmosfera și maximele ajung la 30…31 de grade. Vântul adie plăcut, iar peste noapte se înseninează complet.

În Transilvania, este ceață acum în depresiuni, și până la ora 10 avem și un cod galben pentru județul Harghita. Apoi, soarele se arată peste tot și temperaturile cresc simțitor. În vestul provinciei se vor atinge chiar și 30 de grade.

ADVERTISEMENT

Căldură mare avem și astăzi, în zona Olteniei, cer mai mult senin și până la 33 de grade în termometre. La soare, vom resimți temperaturi mai ridicat de atât.

Soare și vreme caldă găsim și în ținuturile sudice. Maximele ating și depășesc 30 de grade; norii apar destul de rar, iar presiunea atmosferică mai crește puțin.

Vremea în țară

Luni se face și mai cald. Maximele depășesc 30 de grade în multe zone din țară, iar în Oltenia se apropie de pragul caniculei. Vântul devine mai insistent în Moldova, Dobrogea și în estul Munteniei.

Nu se termină aici căldura. Marți o să fie foarte cald, mai ales în vestul și în sudul țării. Va domina cerul senin și doar prin nord-est, dimineața, va fi puțin mai înnorat.

Vântul va avea intensificări trecătoare în ținuturile sudice și maximele vor urca până la 33 de grade. Și miercuri avem vreme frumoasă și temperaturi mai potrivite pentru o zi de vară.

Norii apar sporadic prin vestul țării; în rest cerul se păstrează curat, însă vântul mai are unele porniri prin sudul și sud-vestul țării.

Vremea în București

Din fericire, vara pare că se prelungește și în zona Capitalei. Ne așteaptă încă o amiază călduroasă, cu puțini nori, vânt activ și 31…32 de grade în termometre. La noapte vor fi 18 grade în centrul orașului și vreo 13 grade, la periferie.

Luni se mai încălzește puțin: se ating 32 de grade, la umbră. Cerul se păstrează curat toată ziua; doar vântul are ceva intensificări.

Marți avem încă o zi însorită și o amiază călduroasă, cu 32 de grade în termometre. Și miercuri avem atmosferă de vară, soare, un pic de vânt și o maximă în jur de 30 de grade. Temperaturile mai scad puțin pe timpul nopții; vor fi 12…13 grade, la marginea orașului și 15 grade în centru.

Vremea la munte

Și la munte continuă vremea frumoasă și va fi mai cald decât în mod obișnuit. Nori sunt, dar nu au forță și vântul contează doar la altitudini mari.

Atenție, însă! Dimineața și noaptea, pe văi și în depresiuni s-ar putea să apară ceața. Ziua de luni ne-aduce soare, temperaturi ridicate și un vânt mai intens tot în zonele de creastă.

Marți rămânem cu atmosfera plăcută și va fi mai cald decât în mod obișnuit. Doar dimineața, pe văi și în depresiuni e posibil să apară ceața.

Miercuri aproape nici o schimbare: cald, timp frumos și condiții de ceață, la începutul zilei, în depresiunile intramontane.

Vremea la mare

Condiții meteo foarte bune găsim și pe litoral: soare, briză activă și câțiva nori inofensivi. Temperaturile ajung la valori plăcute: în jur de 26…27 de grade în aer și până la 25 de grade în apa mării.

Luni se face mai cald. Maximele ajung pe la 29 de grade; cerul rămâne senin și briza- destul de activă. Și marți avem condiții bune de plajă, deși temperaturile scad ușor. Vântul mai agită un pic atmosfera, iar pe la amiază se ating 24…26 de grade. Și miercuri prindem vreme frumoasă, cer senin și temperaturi agreabile

 

 

ADVERTISEMENT