ADVERTISEMENT
News

Avertisment sever al medicilor din România: ”Vine sigur valul 2, iar noi pornim de pe o poziție fruntașă”

Autor: Adrian Baciu | 22.09.2020 | 13:55
Avertisment sever al medicilor din România: ”Vine sigur valul 2, iar noi pornim de pe o poziție fruntașă”
Virgil Musta, avertisment îngrijorător: Intrăm într-o fază necontrolabilă a pandemiei. Sursa foto: hepta.ro

România se confruntă, de la o zi la alta, cu tot mai multe cazuri de infectare cu Covid-19, iar medicii sunt tot mai convinși că valul 2 nu ne va ocoli.

ADVERTISEMENT

Țara noastră a trecut, recent, de 1.700 de infectări într-o zi, în contextul în care, spun specialiștii, încă suntem prinși în primul val al pandemiei.

În următoarea perioadă, una care va coincide cu finalul vacanțelor și intrarea în sezonul rece, lucrurile s-ar putea agrava, iar pandemia are șanse mari să se intensifice.

ADVERTISEMENT

Medicii din România transmit un avertisment sever: ”Vine sigur valul 2, iar noi pornim de pe o poziție fruntașă”

În contextul exploziei cazurilor de infectare cu Covid-19 din România, Beatrice Mahler, managerul spitalului “Marius Nasta” din Capitală, a făcut o previziune sumbră și a anunțat că un nou val va lovi puternic țara noastră în următoarea perioadă.

”Este îngrijorător, pentru că vine sigur valul 2, iar noi, România, pornim de pe o poziție ‘fruntașă’. Avem deja un număr de cazuri, iar dacă peste acest număr de cazuri vine valul 2, nu o să ne fie deloc bine.

ADVERTISEMENT

Va fi o perioadă grea, așa mă aștept, dar trebuie să ne organizăm. Și va trebui să găsim soluțiile cele mai bune pentru pacientul care are cu adevărat nevoie de un pat de spital”, spune medicul pentru Hotnews.

Ce se întâmplă cu pacienții de 50 de ani infectați cu forme grave de Covid-19

Dr. Mahler avertizează că o formă severă de Covid-19 la vârsta de 50 de ani poate aduce o influențare negativă pentru tot restul vieții în cazul unor pacienți:

ADVERTISEMENT

”Spre exemplu, dacă la 50 de ani faci o formă severă de boală, mie mi se pare devreme. Pentru că o formă severă de boală la 50 de ani înseamnă sechele după, înseamnă o modificare a calității vieții pe termen lung.

Eu cred că trebuie privit cu maximă seriozitate la pacienții care fac forme grave de COVID și se încadrează în intervalul de vârstă 40-60 de ani. Din punctul meu de vedere, este o perioadă a vieții care ar trebui să fie de om activ, nu de om bolnav.”, a mai spus medicul din Capitală pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!