News

Avertisment sever al medicilor legat de Alexei Navalnîi: ”Poate suferi un stop cardiac în orice moment”

17.04.2021 | 22:38
Avertisment sever al medicilor legat de Alexei Navalnii Poate suferi un stop cardiac in orice moment
ADVERTISEMENT

Îngrijorarea maximă în Rusia în rândul apropiaților lui Alexei Navalnîi. Medicii acestuia avertizează că disidentul regimului Putin ”Poate suferi un stop cardiac în orice moment”.

Sâmbătă, cadrele medicale apropiate opozantului rus, care este bolnav și în greva foamei, au cerut să i se permită să-l vadă imediat, spunând că ar putea risca un stop cardiac în caz contrar.

ADVERTISEMENT

Navalnîi a intrat în greva foamei pe 31 martie pentru a protesta față de condițiile de detenție precare. El a acuzat administrația penitenciarului că i-a refuzat accesul la un medic și medicamente, deoarece suferă de o dublă hernie de disc, potrivit avocaților săi.

Avertismentul medicilor legat de starea lui Alexei Navalnîi: ”Poate suferi un stop cardiac în orice moment”

În acest weekend, medicul personal al lui Navalnîi, Anastassia Vassilieva, şi alţi trei doctori, între care şi un cardiolog, au solicitat oficial să aibă acces imediat la deținut.

ADVERTISEMENT

Vassilieva a avertizat că nivelul de potasiu din sânge a ajuns la un punct critic, ceea ce semnifică o afectare a funcţionării rinichilor şi faptul că grave probleme de ritm cardiac pot surveni în orice clipă, scrie CT News.

Echipa medicală apropiată disidentului rus a solicitat accesul imediat la Navalnîi, potrivit unei scrisori adresate serviciilor penitenciare din Rusia și postată sâmbătă pe contul de Twitter al lui Vassilieva

ADVERTISEMENT

”Probleme grave ale ritmului cardiac pot apărea în orice moment. Având concentrații de potasiu în sânge mai mari de 6,0 mmol (milimoli) pe litru, este nevoie, de obicei, de tratament imediat. Navalnîi era la 7.1”, se spune în declarație.

În scrisoarea către șeful închisorilor, medicii spuneau că Navalnîi, care era grav bolnav după o otrăvire cu agentul Novichok, ar putea suferi ”stop cardiac”. Aceștia au mai adăugat că deținutul trebuie examinat imediat ”ținând cont de analizele de sânge și de otrăvirea sa recentă”.

ADVERTISEMENT

Nume internaționale importante, apel către Vladimir Putin

Peste 70 de scriitori, artiști și academicieni internaționali de renume, printre care Jude Law, Vanessa Redgrave și Benedict Cumberbatch, i-au cerut lui Putin să se asigure că Navalnîi primește imediat un tratament adecvat. Apelul lor a fost publicat vineri de ziarul francez Le Monde.

Alexei Navalnîi, în vârstă de 44 de ani, considerat cel mai temut adversar al președintelui Vladimir Putin, a fost arestat pe 17 ianuarie la întoarcerea sa din Germania, unde a petrecut cinci luni recuperându-se după ce ar fi fost otrăvit.

Ulterior, pe 2 februarie, ​o instanță din Rusia a decis condamnarea la închisoare cu executare a opozantului rus. Acesta a fost încarcerat pentru trei ani și jumătate în speța care a provocat proteste la nivel național și propuneri de noi sancțiuni occidentale contra Moscovei.

ADVERTISEMENT
Tags: