News

Avertismentul ANM pentru București. Vremea se strică. Sunt așteptate furtuni și grindină

05.05.2019 | 13:19
Avertismentul ANM pentru Bucuresti Vremea se strica Sunt asteptate furtuni si grindina

Administrația Națională de Meteorologie(ANM) a emis un avertisment pentru București. Conform specialiștilor meteo, fenomene extreme periculoase vor lovi Capitala, cum ar fi căderi de grindină, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie, însoțite de averse torențiale.

Avertismentul ANM pentru București

Totodată, temperatura scade cu aproximativ 20 de grade Celsius, urmând să se înregistreze, miercuri dimineață, chiar și 6 grade Celsius. Din data de 5 mai și până în prima parte a zilei de 8 mai, gradul de instabilitate atmosferică va fi temporar accentuat și se va manifesta prin averse care vor avea caracter torențial, descărcări electrice, grindină și intensificări de scurtă durată ale vântului cu aspect de vijelie.

În intervale scurte de timp, prin acumulare, se vor aduna cantități de apă consistente, 15…25 l/mp, iar izolat posibil chiar și peste 30…35 l/mp.  Pe 5 și 6 mai, duminică și luni, maxima zilei va fi de 21…23 grade Celsius, iar în prima zi a săptămânii, dimineață, se vor înregistra 12…13 grade Celsius. De menționat este că vremea se va răci treptat apogeul atingându-se marți, temperatura maximă, din prima parte a zilei, ajungând la 10 grade Celsius, iar după-amiaza 11…13 grade Celsius.

Avertismentul ANM pentru București. Vremea se strică. Sunt așteptate furtuni și grindină
Se anunță vreme rea în Capitală
Sursă foto: hepta.ro

Vremea se va răci accentuat luni, în nordul țării, iar marți în celelalte regiuni

„INFORMARE METEOROLOGICĂ.Interval de valabilitate: 05 mai, ora 15 – 08 mai, ora 09.Fenomene vizate: perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse cu caracter torențial, frecvente descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15…25 l/mp și izolat 40…60 l/mp”, se arată în avertizarea transmisă de ANM.

De asemenea, experții meteo au detaliat zonele vizate de schimbările radicale ale vremii. „În cursul zilelor de luni și marți (6 și 7 mai) îndeosebi în sudul, estul și centrul țării. Notă: Vremea se va răci accentuat, luni (6 mai) în vestul și nordul țării, iar marți (7 mai) și în celelalte regiuni. La munte, începând din noaptea de luni spre marți (6/7 mai), precipitațiile vor fi mixte, iar la altitudini de peste 1800 m va ninge și vântul va avea intensificări, cu rafale de 60 – 70 km/h, spulberând zăpada. În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj”, mai anunță meteorologii.