News

Avertismentul ANM! Revin ninsorile în România! Vreme rea în ţară

09.04.2019 | 08:54
Avertismentul ANM! Revin ninsorile în România! Vreme rea în ţară
ANM anunță vreme rea în țară! Unde vor cădea ninsori

Vremea rea se așterne de marți peste toată țara, au anunțat specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM). Astăzi, ploile se vor extinde și în alte regiuni decât cea sudică, iar ninsorile își vor face apariția și pe la munte, în special pe crestele montane.

Unde vor cădea ploi și ninsori. Ce spun meteorologii ANM

Instabilitatea atmosferică va crește din 9 aprilie, iar norii cuprind, treptat, toată România. Vor cădea ploi destul de însemnate în partea sudică a țării, unde se așteaptă cantități de precipitații de 15 litri pe metru pătrat. Ploi mai puțin apreciabile vor cădea și în restul teritoriului.

Miercuri, aria ploilor se extinde în toate țară și vor cădea ploi aproape peste tot. Pe crestele montane se păstrează condițiile de ninsoare. În zonele de vest, ANM spune că s-ar putea acumula cantități de precipitații care vor atinge 15-20 de litri pe metrul pătrat. Ploile vor fi însoțite de fenomene electrice.

ANM anunță vreme rea în această săptămână și condiții de ninsoare pe crestele montane

ANM: Vremea se menține închisă toată săptămâna

Vremea nu se îmbunătățește nici joi, când cerul va fi înnorat în cea mai mare parte a țării, iar cantitățile de apă vor fi în continuare importante în jumătatea de vest a țării. Vântul va fi persistent în zona de est a României, aducând și o răcorire. Temperaturile vor fi destul de scăzute în majoritatea regiunilor.

Nici vineri, situația nu se schimbă prea mult. Vreme închisă, cu ploi frecvente în partea de sud a țării și locale în restul regiunilor, însă vântul începe să se manifeste aproape în toată țara, mai spun meteorologii.

Vești ceva mai bune în ceea ce privește vremea se anunță abia de săptămâna viitoare. Conform prognozei ANM pe două săptămâni, începând de marțea viitorare, vremea va intra într-un proces de încălzire, astfel că în weekendul cu Floriile ar trebui să avem vreme călduroasă. Cu toate acestea, nu vom scăpa de ploi, care își pot face simțită prezența  aproape zilnic.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri