News

Avertismentul doctorului Virgil Musta. La ce să ne așteptăm în perioada următoare

14.06.2020 | 15:58
Avertismentul doctorului Virgil Musta La ce sa ne asteptam in perioada urmatoare
ADVERTISEMENT

Doctorul Virgil Musta din Timișoara a lansat un avertisment și spune să ne așteptăm la restricționarea unor activități, dacă numărul cazurilor noi de coronavirus continuă să crească.

Doctorul Virgil Musta, medicul din Timișoara care a reușit cele mai multe vindecări la bolnavi infectați cu noul coronavirus, spune că ar trebui să ne așteptăm la introducerea unor restricții, în cazul în care numărul de cazuri noi COVID-19 va crește, potrivit Digi24.

ADVERTISEMENT

“În ultimele zile numărul de cazuri a crescut de la o sută și ceva pe zi, până la peste 300 de cazuri azi. În momentul în care nu respectăm regulile, există riscul ca pandemia să se reactiveze.

Doctorul Virgil  Musta, avertisment pentru populație

Populația trebuie să înțeleagă că pandemia continuă să existe în comunitate și regulile trebuie respectate. De aceea relaxarea se face gradual: dacă ceva nu funcționează, să se poată lua măsuri de corecție”, a declarat dr. Musta duminică, la Digi24.

ADVERTISEMENT

Specialistul spune că riscul de transmitere a virusului este mai mare în spațiile închise, în timp ce măsurile de relaxare sunt eficiente doar în cazul în care populația respectă regulile impuse odată cu acestea.

Drept urmare, medicul nu exclude varianta revenirii la unele restricții, dacă trenul crescător se menține: “Trebuie să ne așteptăm la restricționarea unor activități”.

ADVERTISEMENT

Doctorul Virgil Musta a insistat din nou să fie respectate regulile de distanțare fizică și cele de igienă, spunând totodată că, “din păcate, sunt forțe care acționează contrar intereselor populației și care demobilizează” prin mesajele transmise către cetățeni.

România a înregistrat cele mai multe cazuri noi de la relaxarea măsurilor

Reacția medicului de la Timișoara vine după ce, în ultimele 24 de ore, pe teritoriul țării noastre au fost confirmate alte 320 de noi cazuri de infecție COVId-19. Este cea mai ridicată cifră de la începutul relaxării măsurilor de la începutul lunii.

ADVERTISEMENT

în plus, au fost făcute aproximativ 8.000 de teste, mai puține decât comparativ cu zilele precedente.

ADVERTISEMENT