News

Avertismentul experților elvețieni: Restricțiile pentru combaterea COVID-19 ar putea dura cel puțin doi ani

03.05.2020 | 17:41
Avertismentul expertilor elvetieni Restrictiile pentru combaterea COVID19 ar putea dura cel putin doi ani
ADVERTISEMENT

Grupul de lucru care se ocupă de combaterea epidemiei de coronavirus în Elveția a transmis că o parte dintre restricțiile pentru populație ar putea fi menținute pentru doi ani sau chiar mai mult. Experții estimează că prelungirea ar putea fi provocată de dificultățile în crearea unui vaccin împotriva COVID-19, scrie site-ul stirileprotv.ro, preluând publicația NZZ am Sonntag.

Cercetările pentru un vaccin cu rezultate incerte

În contextul în care mai multe țări au adoptat sau se pregătesc să adopte măsuri de relaxare în ce privește combaterea epidemiei, experții elvețieni avertizează că asta nu înseamnă că restricțiile vor fi eliminate cu totul pe termen scurt.

ADVERTISEMENT

Epidemiologul elvenția Matthias Egger  speră să se facă progrese rapide pentru identificarea unui vaccin pentru SARS CoV-2, dar a precizat că nu există o certitudine că acest vaccin va putea fi obținut într-un interval de timp respectiv scurt.

Avem cunoştinţe prea puţine despre acest virus. Este posibil să descoperim calităţi neplăcute care ar complica şi încetini dezvoltarea de vaccinuri eficiente şi sigure”, a spus Matthias Egger.

ADVERTISEMENT

Acesta a estimat că în continuare populația va trebui să poarte măști, să respecte reguli suplimentare de igienă și să păstreze distanța.

Copiii, mai puternici în fața COVID-19

Matthias Egger a motivat însă decizia reluării cursurilor din școlile elvețiene pe 11 mai prin faptul că există relativ puțin riscuri pentru copii. Astfel, nu există cazuri amplu documentate pentru transmiterea bolii de la copii la adulți, iar cazurile de infectare de la copil la copil sunt rarisime.

ADVERTISEMENT

Există 3 milioane de cazuri de COVID-19 în lume. Datele arată că copiii nu joacă un rol important în răspândirea virusului”, a spus epidemiologul.

Pe de altă parte, Egger nu exclus posibilitatea infecțiilor la copii și le-a solicitat părinților să fie vigilenți față de simptomele unor tulburări respiratorii ale copiilor.

ADVERTISEMENT

De altfel , elvețianul nu este singurul care estimează că epidemia va influența pe o durată mai mare comportamentul social al oamenilor. Un grup de experți ai Universității din Minnesota au pus la punct mai multe scenarii de evoluție a pandemiei, unul dintre ele stipulândă că virusul se va manifesta pe o perioadă între 18 și 24 de luni, la capătul căreia circa 60-70% va fi fost infectată la un moment sau altul.

ADVERTISEMENT