Avertismentul făcut de astronomi: Există un asteroid care poate intra în coliziune cu Terra

Un nou eveniment astronomic a alarmat utilizatorii de internet. Vorbim despre un asteroid despre care NASA spune că ar putea crea probleme majore pentru Terra.

Cu un diametru de 500 de metri, Bennu, aşa cum este denumit, ar putea lovi Terra în curând. Se pare că acest asteroid orbitează planeta noastră o dată la şase ani şi, în anul 2135, traiectoria sa ar putea fi modificată. Mai exact, asteroidul ar putea trece printre Terra şi Lună, unde ar suferi modificări de traiectorie şi s-ar îndrepta spre Terra.

Dacă traiectoria asteroidului s-ar modifica şi acesta s-ar îndrepta spre Terra, impactul ar fi echivalent cu explozia a 3 miliarde de tone de explozibili, conform astronomilor.

Dante Lauretta, un profesor al Arizona University, a declarat, pentru Sunday Times, că acest asteroid “ar putea cauza suferinţă şi moarte”.

Conform estimărilor astronomilor, Bennu are o şansă din 2.700 să lovească Terra în perioada 2175 şi 2196.

NASA a luat decizia să trimită o misiune pe suprafaţa asteroidului. Naveta fără echipaj uman va fi lansată în luna septembrie, cu speranţa că va ateriza pe Bennu până în anul 2018. Abia atunci vom avea mai multe detalii.

sursa: antena3.ro