Adrian Mutu (45 de ani) a avut o carieră de-a dreptul strălucitoare. „Briliantul” a evoluat foarte mulți ani în străinătate, acolo unde a și câștigat foarte mulți bani. Tocmai de aceea, actualul antrenor e în măsură să le dea sfaturi fotbaliștilor mai tineri.
Adrian Mutu a făcut bani frumoși din fotbal, mai ales la echipele din străinătate la care a activat. Fostul atacant a ajuns în Italia încă de la 20 de ani, atunci când a semnat cu Internazionale Milano.
A urmat apoi o carieră de 15 ani în străinătate, la Verona, Parma, Chelsea, Juventus, Fiorentina, Cesena și Ajaccio. Tocmai de aceea, Mutu este în măsură să le dea sfaturi fotbaliștilor tineri care câștigă milioane de euro în străinătate, cum ar fi Dennis Man, Florinel Coman, Radu Drăgușin sau Nicolae Stanciu.
„Am avut (n.r. – consilier financiar) de când am ajuns la Inter. Am văzut că a intrat acum mai mult și la noi. Chiar dacă nu sunt banii din străinătate, dar au apărut anumiți consilieri financiari. E foarte bine să ai. Dar aici e o problemă.
Depinde pe cine ai. Dacă ai încredere și dacă sunt buni. Sunt și mulți escroci care se apropie de fotbaliști pentru interesul personal. Să te țepuiască”, a declarat Adrian Mutu, în exclusivitate la DON MUTU, show care e live pe FANATIK.RO, joia, de la ora 10:30.
Adi Mutu a dezvăluit cum a avut primul său consilier financiar, la Inter. „De obicei, cluburile de afară au colaborări cu băncile, cu o anumită bancă. Acolo se fac plățile și toți jucătorii au loc acolo.
După câteva luni, vorbind în vestiar cu colegii mai experimentați decât mine îmi dădeau niște sfaturi. ‘N-are rost să ții banii în bancă, vezi că există acolo un consilier bancar de-al nostru, e de încredere, îl știm, poate să te ajute’.
Și așa am ajuns la acest consilier financiar. Iar el îți spune vrei investiții cu risc sau fără risc. E foarte simplu. E ca si cum dai banii la un broker și trebuie să ai mare încredere în el. Depinde și cum îți explică. Dacă e cu risc, riști să pierzi toți banii. Dacă e fără risc, procentele de câștig sunt mai mici.
Am fost, cum fac și acum, pe investiții fără risc. Mai bine câștigi 7-8% decât să riști să te duci în 20-25% și să pierzi totul. Sunt foarte puține companii care aduc un profit de peste 15%”, a adăugat „Briliantul”.