News

Avertismentul lui Anthony Fauci. Medicul american, noi informații despre simptomele Covid

25.02.2021 | 12:53
Avertismentul lui Anthony Fauci Medicul american noi informatii despre simptomele Covid
ADVERTISEMENT

Medicul american Anthony Fauci a anunțat că infecția cu Covid-19 poate provoca simptome de durată care țin chiar și 9 luni de la infectare.

Consilierul medical șef al Casei Albe a anunțat că datele colectate sugerează că persoanele care au contractat boala pot prezenta simptome până la nouă luni de la infectare.

ADVERTISEMENT

Cercetătorii Universității din Washington au constatat recent că 30% dintre pacienți au declarat simptome o perioadă de până la nouă luni, conform unui briefing la Casa Albă.

Covid-19 poate avea simptome pentru 9 luni

Printre cele mai frecvente simptome se află oboseala, dificultăți de respirație, tulburări de somn și altele, pe parcursul a mai multe luni.

ADVERTISEMENT

Simptomele „de lungă durată” sunt numite de specialiști Sechele post-acute ale Covid-19 (Post-Acute Sequelae of Covid-19 sau PASC) și pot să apară „cu mult după” infectare, iar gravitatea poate varia de la ușoară la o stare de incapacitate, conform medicului Fauci, cel care e și director al Institutului Național pentru Boli Infecțioase și Alergii.

Cu toate acestea, medicul a recunoscut că oamenii de știință nu cunosc momentan toate datele problemei, astfel că rămân multe semne de întrebare atunci când vine vorba de simptomele pe termen lung ale Covid.

ADVERTISEMENT

Magnitudinea problemei nu este cunoscută pe deplin”, a explicat Fauci. Medicul a adăugat că PASC a fost observată la persoane care nu au avut nevoie de spitalizare, dar și la persoane asimptomatice.

Între timp, medicul recomandă tuturor să respecte în continuare măsurile de protecție. Aceasta (n.r. – masca) este o acoperire fizică pentru a preveni pătrunderea picăturilor și a virusului. Așadar, dacă aveți o acoperire fizică cu un singur strat, puneți un alt strat, este doar de bun simț că probabil ar fi mai eficient și acesta este motivul pentru care vedeți oameni fie cu două măști, fie cu o versiune a unui N95”, a explicat epidemiologul, potrivit NBC.

ADVERTISEMENT