ADVERTISEMENT
News

Avertismentul lui Florin Cîțu: ”Ministerele au timp până la jumătatea anului să înceapă programele de reformă”

Autor: Robert Cristea | 13.02.2021 | 16:33
Avertismentul lui Florin Cîțu: ”Ministerele au timp până la jumătatea anului să înceapă programele de reformă”
Avertismentul lui Florin Cîțu: ”Ministerele au timp până la jumătatea anului să înceapă programele de reformă”. sursa hepta.ro

Florin Cîțu a declarat sâmbătă, 13 februarie, că la jumătatea anului va fi verificată execuția bugetară, iar analiza va fi făcută cu mandatele pe masă.

ADVERTISEMENT

”Vreau să văd și execuție, și performanță, reforma companiilor de stat. Nu am primit niciun program de restructurare a acestor companii, vom face acest lucru prin legea bugetului”, a transmis premierul.

Cîțu a explicat faptul că vrea un program de reformă pentru companiile de stat. Prim-ministrul se plânge însă că acest program nu a venit până acum.

ADVERTISEMENT

Florin Cîțu: ”Am așteptările mele pentru miniștri: performanță, eficiență.” Ce transmite premierul

“Am văzut discuții despre anumite bugete, în unele au intrat colegii de coaliție. Am văzut susținere mai mare pentru subvenții decât pentru investiții. Am cerut un program de reformă pentru companiile de stat, încă nu a venit. Toți miniștrii au vrut mai mulți bani.

Cererile pentru ministere au fost de 49 mld lei în plus față de ce avem, adică  punem bugetul nostru peste cel al PSD și facem unul mai mare. Greșit! Avem bugete mai mari față de anul trecut în toate ministerele. Acum, am așteptările mele pentru miniștri: performanță, eficiență.

ADVERTISEMENT

Îi anunț că la jumătatea anului va fi o evaluare privind execuția bugetară, pentru că eu am mai văzut acest film. Sunt discuții în spațiul public, dacă vorbim de voturi în Parlament pentru susținerea bugetului sau de demisie, vom discuta și, la rectificarea bugetară, discutăm execuția bugetară cu mandatele pe masă.

Vreau să văd și execuție, și performanță, reforma companiilor de stat. Nu am primit niciun program de restructurare a acestor companii, vom face acest lucru prin legea bugetului. Mi se spune că lucrează ministerele la aceste măsuri concrete. Au timp până la jumătatea anului să înceapă programele de reformă pentru a avea bugetele suplimentate”, a declarat premierul, conform Digi24.

ADVERTISEMENT

În privința bugetului Ministerului Sănătății, Florin Cîțu a spus că instituția primește 11,4 miliarde de lei, în condițiile în care execuția de anul trecut a fost de 10,7 miliarde de lei.

“Deci, anul acesta sunt cu 2,2 mld lei mai mult la Ministerul Sănătății. Nu poți ieși în spațiul public și să spui că sunt bani mai puțini bani pentru Sănătate”, a precizat premierul.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!