News

Avertismentul lui Gabriel Diaconu despre pelerinajul de la Iași: „Acolo se va petrece catastrofa. Mai rău decât Lombardia”

Medicul psihiatru Gabriel Diaconu avertizează că pelerinajul de Sf. Paraschiva de la Iași riscă să ducă la o creștere consistentă a numărului de îmbolnăviri în zona Moldovei.
09.10.2021 | 17:08
Avertismentul lui Gabriel Diaconu despre pelerinajul de la Iasi Acolo se va petrece catastrofa Mai rau decat Lombardia
ADVERTISEMENT

Medicul Gabriel Diaconu susține că măsurile de prevenire a îmbolnăvirii cu Covid-19 luate pentru  pelerinajul de la Iași sunt insuficiente, existând riscul ca situația din Moldova să devină mai gravă decât în Lombardia, în primăvara anului trecut.

Diaconu avertizează că deja zona de nord-est a țării este printre cele mai lovite de către valul 4 al pandemiei, iar situația se va înrăutăți.

ADVERTISEMENT

Psihiatrul susține că clerul și călugării din Moldova sunt printre cei mai vehemenți antivacciniști din țară și au contribuit la situația epidemiologică dezastruoasă.

Eschivarea clerului, „o verigă în lanțul dezastrelor”

Imaginea raclei Sf. Paraschiva, cu Moaștele făcătoare de minuni, dezinfectată “la fiecare 5 minute”, ar trebui să lămurească definitiv raportul de relevanță între miracole, și igienă: anume că igiena poate face miracole, dar lipsa ei nu.

ADVERTISEMENT

Brâul Moldovei e printre cele mai lovite de pandemia de COVID. Este, în același timp, cel mai puțin vaccinat. Finalmente, religiozitatea oamenilor în zonă bate de departe educația formală, sau minima educație științifică.

Aici ar putea Biserica Ortodoxă să facă o diferență. Perversa eschivare a păstorilor de oameni, sau vehementa atitudine a altora, orbiți de discurs și medievalism, e o verigă în lanțul dezastrelor”, a scris Gelu Diaconu într-o postare pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Amintind că un focar de Covid a apărut și la o secție de oncologie pediatrică, unde copiii bolnavi de cancer oricum au imunitatea slăbită, Diaconu dă vina și pe preoții din Moldova pentru numărul mare de infectări din regiune.

Pelerinajul de la Iași, „un spectacol suprarealist”

Nimeni, în afară de preoții din moldovenime, n-a spus oamenilor minciuni despre COVID. Care mai de care s-au întrecut în aberații. Unii continuă să facă asta după ce ei înșiși au trecut prin infecție. Continuă să facă asta deși alți preoți, unii de rang înalt, au murit de COVID. Toată călugărimea, indiferent de opțiune, e ținută captivă doctrinei religioase. Adică, ștergem racla cu spirt, dar le interzicem clericilor vaccinul, și sfătuim oamenii să dea cu agheasmă, că medicina e vrăjitorie iar vaccinul experiment”, a afirmat Diaconu.

ADVERTISEMENT

Catalogând pelerinajul ca un „spectacol suprarealist”, psihiatrul amintește că toți participanții au fost vaccinați cu bolile copilăriei, dar acum refuză serul împotriva Covid.

Până nu se vor schimba vânturile în zonă, acolo se va petrece catastrofa zilelor noastre. Mai rău decât Lombardia. Mai rău decât Manaus”, a conchis Gabriel Diaconu.

ADVERTISEMENT