Fotbal intern

Avertismentul lui Justin Ștefan: „Dacă vor apărea cazuri de îmbolnăviri, campionatul se oprește” + „Ținem legătura permanent cu ministrul Stroe”

27.04.2020 | 11:19
Avertismentul lui Justin Stefan Daca vor aparea cazuri de imbolnaviri campionatul se opreste  Tinem legatura permanent cu ministrul Stroe
ADVERTISEMENT

Justin Ștefan, secretarul general LPF, a vorbit despre situația din România și avertizează că fotbalul se poate relua, însă dacă vor exista cazuri de coronavirus în rândul jucătorilor, campionatul se va opri, iar cluburile vor fi obligate să dea banii primiți în avans înapoi.

Avertismentul lui Justin Ștefan pentru cluburile din România

Justin Ștefan a avertizat cluburile din România în privința reluării campionatului: „Dacă vor apărea cazuri de îmbolnăviri cu coronavirus, campionatul se oprește, iar cluburile dau înapoi banii pe care i-au primit în avans.

ADVERTISEMENT

Este adevărat că ținem legătura permanent cu domnul ministru Stroe. Am vorbit de cinci ori săptămâna trecută. Dânsul a vorbit chiar de o ordonanță de Guvern pentru toate sporturile din România. Este posibil să înceapă activitatea de pregătire cu data de 16 mai”.

„Ne bazăm pe data de 20 iulie la care UEFA ne-a spus să trimitem lista cu echipele calificate în cupele europene.

ADVERTISEMENT

Putem relua competiția la 5-6 iunie sau cu o săptămână după. În play-out nu există presiunea UEFA și ne putem desfășura mai relaxat”, a mai spus Justin Ștefan.

„Am primit telefoane de la Emilian Hulube și mi-a transmis mai multe plângeri”

„Am primit mai multe telefoane din partea lui Emilian Hulubei și mi-a transmis mai multe plângeri din partea fotbaliștilor. Din partea cluburilor au existat solicitări pentru a fi susținute pe parte juridică.

ADVERTISEMENT

Nu știu de unde este acest protocol cu 125 de persoane pe stadion, Liga lucrează la un protocol pe care să-l trimitem Federației, cifra de 125 este o cifră de lucru, nu un document oficial.

Am obosit să mergem într-o direcție greșită a fotbalului românesc atât din punct de vedere al cluburilor, cât și a echipelor naționale. Onestitatea lipsește în fotbalul românesc”,  a continuat Justin Ștefan.

ADVERTISEMENT

„Dacă nu vom avea credibilitatea publicului, lucrurile vor merge în jos. Reluarea competiției nu înseamnă că fotbalul românesc e pe un drum bun.

Fotbalul românesc și-a pierdut credibilitatea de-a lungul timpului, oamenii nu vin la stadion, oamenii vorbesc urât de fotbal. Trebuie să recunoaștem că avem în Liga 1 echipe instabile. 

Liga a oferit soluția financiară prin contractul de drepturi TV, dar Liga a făcut o greșeală și nu a comunicat așa cum trebuie cu media. Încerc să repar greșeala și să oferim mai multă transparență.

Iași și-a rezolvat problemele și o să își ia licența, mai ales în urma facilităților pe care Liga le-a oferit”, a mai spus Justin Ștefan.

ADVERTISEMENT