Alegeri 2024

Avertismentul lui Ludovic Orban, înainte de alegerile locale şi europarlamentare: “Rezultatul votului cetăţenilor va fi denaturat”

Ludovic Orban, liderul Forța Dreptei, a dezvăluit că se așteaptă ca rezultatul votului la locale și europarlamentare să fie denaturat.
06.06.2024 | 16:00
Avertismentul lui Ludovic Orban inainte de alegerile locale si europarlamentare Rezultatul votului cetatenilor va fi denaturat
Ludovic Orban susține că secțiile de votare pentru locale și europarlamentare ar fi trebuit să fie separate Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

În contextul alegerilor locale și europarlamentare, Ludovic Orban, liderul Forța Dreptei și copreşedinte al Alianţei Dreapta Unită, a dezvăluit la “Sport şi Politică”, emisiune marca FANATIK, cum crede că se va desfășura scrutinul.

Liderul Forța Dreptei, Ludovic Orban, crede că rezulatul votului la alegeri va fi denaturnat

Fiind întrebat de Horia Ivanovici, moderatorul emisiunii, dacă se așteaptă la încercări de fraudare a voturilor, Ludovic Orban a spus că tot ceea ce a decis coaliția de guvernare PSD-PNL este premeditat „în direcția de a putea denatura rezultatul votului cetățenilor”.

ADVERTISEMENT

Fostul premier a amintit de traseismul politic din România, considerând că denaturarea votului începe chiar de aici. Totodată, Orban susține că secțiile de votare pentru locale și europarlamentare ar fi trebuit să fie separate.

„La nivelul fiecărei secții de votare, unde se derulează procesul de vot și unde se derulează numărătoarea voturilor, situația este în felul următor: președintele și locțiitorul sunt numiți de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), condusă de Toni Greblă.

ADVERTISEMENT

Toni Greblă a fost cel care, la cererea PSD, a determinat scoaterea de pe buletinul de vot a Alianței Dreapta Unită. Au încercat să ne elimine, să nu ne permită să participăm în alegeri. Deci Toni Greblă, președintele AEP, este cel care determină numirea președinților și locțiitorilor din secțiile de votare”, a declarat Ludovic Orban.

Președintele Forța Dreptei susține că în funcția de președinte al AEP nu ar fi trebuit să fie un reprezentant al partidelor de guvernământ. Orban consideră că potrivit ar fi fost un activist pentru drepturile omului.

ADVERTISEMENT

„Este o crimă împotriva democrației”

Politicianul spune că reprezentanții opoziției vor fi în minoritate față de cei ai coaliției de guvernare PSD-PNL. Astfel, Orban a decis ca toți candidații Alianței Dreapta Unită la Consiliile Locale, care au dreptul să participe la numărare, să-și împartă secțiile de votare, pentru a urmări procesul.

„Deci ai în secțiile de votare președinte și locțiitor, care în niciun caz nu sunt oamenii noștri. Ei ar trebui să respecte legea, dar pun sub semnul întrebării asta, mai ales că am cunoscut președinți și locțiitori de la secțiile de votare, desemnați de AEP, care era evident că erau simpatizanți PSD sau PNL.

ADVERTISEMENT

Sunt și reprezentanții UDMR. În afara județelor unde UDMR are interese directe, pentru că există o minoritate maghiară, reprezentanții UDMR veți vedea că sunt puși tot de PSD și de PNL. Acum au mai introdus și dreptul grupului minorităților naționale de a desemna reprezentanți la niște alegeri la care minoritățile naționale nu participă.

Cine credeți ca va fi din partea grupului minorităților, pe locul de drept, care este asigurat pentru grupul minorităților în secțiile de votare? Nu cumva tot aliații lor de la guvernare? Acesta e un loc în plus care a fost inventat prin Ordonanța 21/2024, astfel încât să mai aibă niște oameni”, a punctat Ludovic Orban.

Fostul premier susține că există motive de îngrijorare referitoare la corectitudinea alegerilor. Denaturarea voturilor este una dintre cele mai grave infracțiuni, „o crimă împotriva democrației”, explică liderul Forța Dreptei.

Avertismentul lui Ludovic Orban, înainte de alegerile locale şi europarlamentare: "Rezultatul votului cetăţenilor va fi denaturat"

ADVERTISEMENT
"Dormim în camere separate noaptea". Adevărul despre căsnicia lor, cei doi formează unul dintre cele mai solide cupluri
O țară europeană a descoperit un zăcământ mai important decât petrolul și gazul...
O țară europeană a descoperit un zăcământ mai important decât petrolul și gazul și amenință monopolul deținut, până acum de China
EXCLUSIV | Cornel Dinu, după îndepărtarea lui Iulian Mihăescu de la Dinamo: „Florentin...
EXCLUSIV | Cornel Dinu, după îndepărtarea lui Iulian Mihăescu de la Dinamo: „Florentin Petre este mai uşor de dirijat”
Onorariu-record pentru un avocat din România. Cât a primit apărătorul lui Mario Iorgulescu
Onorariu-record pentru un avocat din România. Cât a primit apărătorul lui Mario Iorgulescu
Cea mai dură reacţie după ce Babasha a cântat alături de Coldplay pe...
Cea mai dură reacţie după ce Babasha a cântat alături de Coldplay pe Arena Naţională: Imbecili şi frustraţi cei care au huiduit!
Salman Khan explică de ce nu a luat-o de soție pe Iulia Vântur,...
Salman Khan explică de ce nu a luat-o de soție pe Iulia Vântur, după 12 ani de relație: "Este doar..."
Se ia PERMISUL de CONDUCERE dacă ai această BOALĂ!
Se ia PERMISUL de CONDUCERE dacă ai această BOALĂ!
EXCLUSIV Anamaria Prodan îl distruge pe Reghecampf după un nou scandal între cei...
EXCLUSIV Anamaria Prodan îl distruge pe Reghecampf după un nou scandal între cei doi. "E ușor să stai o viață întreagă cu picioarele desfăcute. Să găsești un prost și să torni copii"
O nouă minivacanță pentru români. Mai sunt câteva zile
O nouă minivacanță pentru români. Mai sunt câteva zile
S-a aflat marele secret al lui Irinel Columbeanu
S-a aflat marele secret al lui Irinel Columbeanu
Mineriada din 1990, prin ochii protestatarului Marian „Ceaușescu”: „Atunci am învățat «limba bătăii»”
Mineriada din 1990, prin ochii protestatarului Marian „Ceaușescu”: „Atunci am învățat «limba bătăii»”
Ce s-a ales de Leonard Doroftei după 5 ani petrecuți în Canada. Câți...
Ce s-a ales de Leonard Doroftei după 5 ani petrecuți în Canada. Câți bani a pierdut în carieră: „M-au vândut, exact asta au făcut”