News

Avertismentul lui Nelu Tătaru. Ministrul Sănătății anunță noi restricții, dacă numărul de infectări nu scade

22.06.2020 | 22:53
Avertismentul lui Nelu Tătaru. Ministrul Sănătății anunță noi restricții, dacă numărul de infectări nu scade
Când va fi limitată pandemia în România. Anunțul lui Nelu Tătaru dă speranțeSursa foto: Inquam Photos/George Călin
ADVERTISEMENT

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru i-a anunțat pe români că numărul de cazuri de Covid-19 din țara noastră e în creștere.

Cu toate acestea, reprezentantul Guvernului Orban afirmă că, momentan, situația se poate gestiona.

ADVERTISEMENT

Din păcate, dacă numărul de cazuri va continua să crească, iar transmiterea rămâne comunitară, Tătaru promite noi restricții în zonele unde situația o va cere.

Nelu Tătaru amenință cu noi restricții dacă nu va trece criza de sănătate

Așadar, România e departe de a trece de epidemia de Covid-19, cu toate că românii se bucurau de mai multe măsuri de relaxare și așteptau inclusiv redeschiderea restaurantelor.

ADVERTISEMENT

După trei perioade de relaxare, (…) asistăm la o creştere a numărului de cazuri, o creştere progresivă, nu exponenţială pe care o putem gestiona, în măsura în care sunt respectate şi acele reguli de distanţare fizică sau precauţii. Sunt zile în care am observat, ultimele cinci au fost cu peste 300 de cazuri noi, dar chiar dacă astăzi avem 246 sunt şi datorită faptului că au fost şi mai puţine teste. Evaluarea noastră se face şi la cazurile de Terapie Intensivă, precum şi adresabilitatea la nivelul UPU. Sunt cazuri care sunt evaluate în mod particular, fiecare dintre ele, sunt anchete epidemiologice în derulare, sunt locuri şi locaţii care sunt izolate şi în ultima perioadă am putut vedea şi agenţi economici care au făcut evaluări angajaţilor şi au depistat cazuri noi”, a declarat Tătaru la TVR.

Creșterea numărului de cazuri poate fi explicată prin modul în care românii nu mai respectă regulile de distanțare socială.

Sunt aceleaşi măsuri de precauţie pe care trebuie să le avem fiecare dintre noi şi recomandările pe care trebuie să re repetăm în fiecare zi pentru că după cum am putut vedea, o parte dintre concetăţenii noştri au renunţat la orice măsură de prevenţie, la orice măsură de precauţie şi atunci vedem şi o creştere a numărului de cazuri noi. Suntem pregătiţi să gestionăm astfel de cazuri”, a completat Tătaru, conform Adevărul.

ADVERTISEMENT

După ce România a înregistrat 246 cazuri noi de Covid-19 în ultimele 24 de ore, Nelu Tătaru ia în considerare mai multe restricții care ar putea fi impuse în funcție de zonă.

Depinde foarte mult de evoluţia zilnică, săptămânală, de evoluţia la două săptămâni. Noi de obicei pregătim o nouă etapă de relaxare, dar odată cu evoluţia nefavorabilă, ne gândim să avem şi nişte restricţii particulare, pentru fiecare caz în parte, pentru fiecare zonă, pentru fiecare locaţie. Dar mă repet, sper ca odată cu respectarea acestor reguli, să putem gestiona un număr de cazuri, chiar dacă avem o creştere controlată. Când vedem o rată de dublare a cazurilor într-un anumit loc şi care persistă zile la rând, atunci gândim că acolo există o transmitere comunitară accentuată şi trebuie să limităm această transmitere prin izolarea zonei“, a concluzionat ministrul.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri