News

Avertismentul medicilor după cazul pacienților reinfectați din Sibiu: ”Anticorpii nu protejează în această situație”

02.07.2020 | 11:30
Avertismentul medicilor dupa cazul pacientilor reinfectati din Sibiu Anticorpii nu protejeaza in aceasta situatie
ADVERTISEMENT

Medicii din Sibiu au tras o concluzie alarmantă după cazul pacienților reinfectați cu Covid-19 în unitatea medicală din centrul țării.

Aceștia sunt îngrijorați, dat fiind faptul că unul dintre pacienții infectați, o femeie de 49 de ani, a făcut reinfecția cu o formă severă de insuficiență respiratorie acută și este internată la terapie intensivă.

ADVERTISEMENT

În ciuda faptului că cei contaminați au anticorpi, reinfectarea s-a produs din nou, iar doctorii spun că boala ar putea avea o tulpină modificată.

Medicii din Sibiu avertizează după cazul bolnavilor reinfectați: ”Anticorpii nu protejează în această situație”

În acest moment, la Sibiu sunt șase cazuri de pacienți care s-au reinfectat cu noul coronavirus. Dintre aceștia, doi încă sunt spitalizați, dată fiind severitatea bolii.

ADVERTISEMENT

Șefa Secţiei Clinice de Boli Infecţioase a SCJU, conferențiar universitar doctor Victoria Bîrluţiu, a explicat, pe larg, situația celor reinfectați cu Covid-19.

La Sibiu sunt 6 pacienți cu reinfecție, patru au fost externați. Doi sunt încă spitalizați. O problemă deosebită este ultimul caz, o femeie de 49 ani, care face reinfecție ca formă severă cu insuficiență respiratorie acută, necesitând supravegherea în ATI. Ceilalți au evoluat favorabil.

ADVERTISEMENT

Nu pot spune dacă e vorba de o tulpină modificată, pentru că nu am avut tulpina inițială, ca să facem secvențierea genomică și să comparăm tulpinile.”, a spus medicul la Digi24.

Anticorpii nu ajută în acest caz

Deși au acumulat anticorpi de la infectarea inițială, pacienții din Sibiu nu au fost apărați în fața reinfectării. Doctorul Victoria Bîrluțiu spune că acest lucru ar putea sugera o reinfecție cu o tulpină modificată.

ADVERTISEMENT

”Pacienții au în totalitate anticorpi care confirmă că au trecut printr-un episod anterior de infectare și că sunt protejați, asta sugerează o posibilă reinfecție cu o tulpină modificată.

Dacă e una și aceeași tulpină, poate fi formă mai ușoară, dar dacă sunt tulpini diferite, anticorpii nu protejează încrucișat față de cea de-a doua tulpină.

Tot ce se întâmplă ne face să concluzionăm că există riscul de reinfecție, probabil nu o singură reinfecție.”, a adăugat medicul din Sibiu pentru aceeași sursă.

ADVERTISEMENT