Life

Avertismentul medicilor după moartea Corneliei Catanga, răpusă de COVID-19: „Boala are o evoluție imprevizibilă”

28.03.2021 | 14:43
Avertismentul medicilor dupa moartea Corneliei Catanga rapusa de COVID19 Boala are o evolutie imprevizibila
ADVERTISEMENT

Moartea Corneliei Catanga a fost un adevărat șoc pentru apropiații artistei și pentru fanii din întreaga țară, iar medicii vin cu un avertisment serios pentru români, atenționându-i în legătură cu evoluția rapidă a bolii. 

Interpreta de muzică populară s-a stins din viață vineri dimineața la Spitalul Universitar din București. Medicii care au tratat-o au precizat că plămânii ei erau grav afectați și că prezenta simptome ale infectării cu coronavirus cu o săptămână înainte dar a ales să se trateze la domiciliu, convinsă că este vorba de o simplă răceală.

ADVERTISEMENT

Specialiștii trag un semnal de alarmă și îi avertizează pe oameni să ceară ajutor atunci când nu sunt bine și simptomele peristă, pentru ca lucrurile să nu se înrăutățească.

Avertismentul medicilor după moartea Corneliei Catanga, răpusă de COVID-19

Cornelia Catanga a murit subit în urma unui stop cardio-respirator, după ce a fost infectată cu SARS – CoV – 2, însă nu a cerut la timp ajutorul cadrelor medicale. Regretata artistă avea plămânii afectați și că ar fi avut simptome de COVID-19 cu o săptămână înainte să fie internată.

ADVERTISEMENT

Din păcate, medicii nu au mai putut face nimic, iar resuscitările au fost fără succes. „Am vorbit cu doamna doctor de la Salvare la telefon și mi-au spus că trebuie să o ducă la spital că nu poate respira. Când a ajuns tata la spital au ieșit afară și au spus că au resucitat-o de două ori, apoi au spus că a murit și într-un final că a avut și Covid”, a declarat fiica vitregă a Corneliei Catanga, potrivit știrileprotv.ro. 

Apropiații ei au susținut că nu avea simptome de COVID-19 și că singura afecțiune de care suferea era o infecție urinară. „N-a avut (n.r. probleme de sănătate recente). Nu (n.r. dacă era sub tratamente). Avea o infecție urinară”, a mai spus fiica vitregă a artistei pentru sursa citată mai sus.

ADVERTISEMENT

Acum zece zile, Cornelia Catanga ar fi avut temperatura ridicată, dureri de cap și stare de oboseală, la doruă săptămâni după ce un alt membru al familiei a fost diagnosticat cu coronavirus. A rămas acasă, unde s-a tratat cu vitamine, crezând că este doar răcită, însă plămânii îi erau afectați în proporție de 90% atunci când a ajuns la spital, prea târziu pentru a mai fi salvată.

Cântăreața avea și alte afecțiuni medicale. În 2019, Cornelia Catanga a suferit un stop cardio-respirator și medicii i-au montat un stent la inimă, dar și probleme cu vederea. Medicii fac apel la populație și insistă ca oamenii să ceară ajutor, chiar dacă sunt convinși că au luat o răceală, pentru că evoluția bolii poate fi imprevizibilă.

ADVERTISEMENT

„Fiecare pacient are complicațiile lui care apar în urma bolii, care știm că are o evoluție imprevizibilă și de multe ori, gravă”, a declarat Cristian, medic specialist, pentru sursa menționată anterior.

Artista s-a tratat și cu Ivermectină, un deparazitar pentru animale, nerecomandat pentru tratarea infecțiilor cu SARS – CoV – 2 de Agenția Europeană pentru Medicamente.

Cornelia Catanga a fost condusă ieri pe ultimul drum de către partenerul ei de viață, Aurel Pădureanu, și fiul lor, lexandru, alături de alți apropiați. Slujba a fost una dicretă, iar sicriul închis, conform regulilor impuse pacienților infectați cu coronavirus la momentul decesului.

ADVERTISEMENT