News

Avertismentul medicului Adrian Marinescu: „Devine regulă să nu mai avem locuri de internare”

13.03.2021 | 18:00
Avertismentul medicului Adrian Marinescu Devine regula sa nu mai avem locuri de internare
ADVERTISEMENT

Purtătorul de cuvânt al Institutului „Matei Balș”, medicul Adrian Marinescu, a avertizat că noul val de infectări cu coronavirus este resimțit puternic în spitalele care se confruntă cu lisap locurilor disponibile.

Spitalele care tratează pacienții cu Covid-19 se confruntă din nou cu lipsa locurilor disponibile pentru pacienții care au nevoi de internare.

ADVERTISEMENT

Adrian Marinescu a precizat, într-o declarație la Antena 3, că lipsa locurilor nu vizează doar secțiile de Terapie Intensivă, ci și pe acelea în care sunt tratați pacienții care nu au nevoie de intubare, dar cu forme suficient de grave încât să necesite internare.

Lipsa de locuri afectează nu doar secțiile ATI

Doctorul Adrian Marinescu, purtător de cuvânt al Institutului Matei Bals din Capitală a explicat la Antena 3 care sunt scenariile pentru care se pregătesc medicii și ce se întâmplă în acest moment în București.

ADVERTISEMENT

În momentul în care avem peste 1000 de infectari pe zi în București și zonele din jur, este evident că un procent important din pacienți au nevoie de internare. Cred că e o discuție generală și se referă la tot ceea ce înseamnă locuri din spitalele din circuitul COVID. În a două parte a zilei devine regulă să nu mai avem locuri de internare, mă refer la toate secțiile nu doar la Terapie intensivă”, a declarat Adrian Marinescu.

El a apreciat că este nevoie de suplimentarea locurilor pentru COVID-19 din spitale, inclusiv în spitale care tratează ș alți pacienți.

ADVERTISEMENT

Avem nevoie că mai multe spitale să meargă pe un dublu circuit. Să aibă și locuri COVID și non-COVID. Sper să nu ajungem în punctul în care să fim că la sfârșitul anului trecut, cu pacienți care așteaptă perioade lungi în camerele de garda din circuitul COVID. Să învățăm din ceea ce s-a întâmplat atunci și să avem mai multe variante”, a conchis medicul.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, sîmbătă la amiază, că au fost înregistrate 4.964 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19). În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 10.435. Dintre acestea, 1.203 sunt internate la ATI.

ADVERTISEMENT