ADVERTISEMENT
News

Avertismentul medicului Adrian Marinescu. „Virusul se va transmite mai ușor la iarnă, va fi complicat”

Autor: Flaviu Popa | 23.09.2020 | 16:41
Avertismentul medicului Adrian Marinescu. „Virusul se va transmite mai ușor la iarnă, va fi complicat”
Iarna ar putea aduce complicații în plină pandemie. Foto: Pixabay

Medicul Adrian Marinescu, de la Institutul „Matei Balș” din București, îi anunță pe români că iarna ar putea aduce mari complicații.

ADVERTISEMENT

Expertul se teme că o combinație de gripă sezonieră cu Covid-19 ar putea fi fatală pentru mulți oameni, în condițiile în care virusul s-ar putea transmite mai ușor datorită frigului.

Cu toate acestea, Marinescu le transmite oamenilor să nu fie panicați și să respecte regulile de protecție și distanțare socială.

ADVERTISEMENT

Adrian Marinescu crede că noul coronavirus se va transmite mai ușor la iarnă

O problemă care apare tot mai des în ultima vreme e infectarea tinerilor cu Covid-19 și, în cazuri rare, decesul acestora. Marinescu subliniază că acei tineri care mor de Covid-19 au de cele mai multe ori comorbidități.

„Lucrurile sunt explicate de factori. Legat de tineri, în primul rând că sănătatea poate să fie aparentă. Sunt persoane de vârstă medie sau tineri care sunt supraponderali. Nu știu că au probleme, dar poate au diabet și alte afecțiuni”, a explicat Marinescu la Digi 24.

ADVERTISEMENT

De asemenea, există cazuri aflate la polul opus, de oameni extrem de sănătoși care mor tocmai pentru că sistemul lor imunitar le distruge organismul. „Sunt și excepții, desigur. Au fost adolescenți cu forme severe, acea hiperactivitate imună”, a completat medicul.

În concluzie, reprezentantul Institutului „Matei Balș” a avertizat asupra riscului ca oamenii să fie vulnerabili în această iarnă unui cocktail de gripă sezonieră – Covid-19.

ADVERTISEMENT

„Virusul dacă va fi temperatură scăzută probabil se va transmite mai ușor, din noiembrie-decembrie. Va veni sezonul de gripă, persoanele se vor infecta cu ambele virusuri, vor fi complicații.

E important să facem la nivel de rutină asta. Există tratamente care ajută și care dau roade. E foarte important de spus că noi folosim același tratament ca în SUA sau în Europa”, a explicat Marinescu.

ADVERTISEMENT

1.767 de oameni s-au îmbolnăvit în România de Covid-19 în ultimele 24 de ore. În total au fost confirmate 116.415 cazuri și 93.558 de pacienți s-au vindecat de această boală. În total, în spitalele din România sunt internați 7.061 de oameni, dintre care 498 la secțiile de Terapie Intensivă.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!