News

Avertismentul medicului Beatrice Mahler legat de valul 4 al pandemiei: ”Numărul tinerilor internați, mult mai mare”

Beatrice Mahler, un medic aflat în linia I a luptei cu Covid-19, lansează un avertisment sever în privința valului 4. Aceasta spune că numărul tinerilor care ajung la spital este mai mare ca în trecut.
11.09.2021 | 18:01
Avertismentul medicului Beatrice Mahler legat de valul 4 al pandemiei Numarul tinerilor internati mult mai mare
ADVERTISEMENT

Beatrice Mahler, managerul Institutului ”Marius Nasta” din București, a vorbit despre profilul pacienților care ajung la spital în această perioadă.

Medicul din București trage un semnal de alarmă și spune că, în comparație cu valurile precedente, în valul 4 avem o creștere importantă a numărului de tineri care ajung în spitale, iar unii dintre ei sunt plasați chiar la Terapie Intensivă.

ADVERTISEMENT

Beatrice Mahler, avertisment în privința valului 4 al pandemiei: ”Numărul tinerilor internați, mult mai mare”

În ultimele zile, la Institutul Marius Nasta s-au suplimentat paturile pentru pacienții Covid-19. Au fost zile în care medicii s-au confruntat chiar și cu 10-15 internări la 24 de ore.

Beatrice Mahler a oferite detalii de ultim moment despre persoanele care ajung la spital în această perioadă.

ADVERTISEMENT

Managerul de la Marius Nasta spune că numărul tinerilor internați acum este mai mare faţă de valurile precedente.

”Pe de-o parte ajung destul de târziu, pe de altă parte observăm și o evoluție destul de rapidă a simptomelor respiratorii față de celelalte momente ale pandemiei pentru o categorie de pacienți.

ADVERTISEMENT

Nu putem spune că doar cei tineri sunt afectați, dar într-adevăr, numărul tinerilor care sunt internați în acest moment este mai mare, cu vârste de la 18 ani, pacient de 20 de ani în Terapie, sunt mai mulți tineri față de valurile precedente.

În cursul acestei săptămâni am suplimentat paturile cu un număr de 42, dar de miercuri, numărul de internări care vin zilnic către Marius Nasta de COVID este foarte mare, 10-15 pacienţi, un număr de pacienţi care dacă se păstrează în aceeaşi direcţie, probabil că va duce la umplerea secţiei în următoarele zile, ceea nu ne dorim cu siguranţă”, a spus Beatrice Mahler pentru Antena 3.

ADVERTISEMENT

Câți copii sunt internați în spitalele Covid-19 și la ATI

Conform Grupului de Comunicare Strategică, în unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu Covid-19 este de 4.454. Dintre acestea, 581 sunt internate la ATI.

Autoritățile mai anunță că, din totalul pacienților internați, 116 sunt minori, 108 fiind internați în secții și 8 la ATI.

În ultimele 24 de ore, au fost raportate de către INSP 47 de decese (25 bărbați și 22 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Bacău, Bihor, Botoșani, Bistrița-Năsăud, Brașov, Caraș-Severin, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Giurgiu, Iași, Maramureș, Mehedinți, Olt, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Vrancea, Ilfov și Municipiul București.

ADVERTISEMENT
Tags: