News

Avertismentul medicului Radu Țincu: „România riscă să genereze o nouă variantă virală”

Experții spun că România poate să genereze o nouă variantă virală a Covid-19. OMS ar putea impune restricții
18.10.2021 | 07:42
Avertismentul medicului Radu Tincu Romania risca sa genereze o noua varianta virala
ADVERTISEMENT

Specialiștii din țara noastră sunt de părere că România ar putea să genereze o nouă variantă a coronavirusului, la fel cum s-a întâmplat în cazul Indiei.

Avertismentul medicului Radu Țincu. Ce spune el despre varianta românească a Covid-19

Medicul primar ATI la Spitalul Floreasca a explicat faptul că reprezentatul OMS va sosi în țara noastră din două motive principale, unul dintre el fiind acela că în România mor zilnic peste 300 de oameni, acesta fiind cel mai mare număr din lume.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, autoritatea mondială este îngrijorată de evoluția pandemiei în țara noastră și vor să se asigure că pandemia nu va acapara din nou Europa din cauza cazurilor de coronavirus înregistrate în țară.

„Experta vine din două motive. Sigur că se îngrijorează și de evoluția pandemiei în România, și de faptul că suntem singura țară unde peste 300 de oameni mor zilnic, e o îngrijorare pentru autoritățile europene”, a declarat Radu Țincu la B1 TV.

ADVERTISEMENT

Expertul Radu Țincu a vorbit și despre cazul Indiei, pe care a asemănat-o cu România, deoarece acolo pandemia a scăpat de sub control, iar varianta Delta a ajuns să se răspândească în întreaga lume.

Ar putea apărea o variantă nouă din cauza numărului mare de infectări din România

Acesta este scenariul pe care este posibil să îl urmeze și țara noastră, deoarece ea poate genere o nouă variantă virală, așa cum s-a întâmplat în India.

ADVERTISEMENT

Tocmai de aceea, OMS a decis să vină în România să se asigure că situația nu va degenera în acest scenariu.

„Pentru că am văzut în India, ne amintim, varianta indiană a apărut în acea țară în momentul în care pandemia a scăpat de sub control și numărul de îmbolnăviri a crescut foarte mult.

ADVERTISEMENT

România riscă să genereze o nouă variantă virală și atunci sigur că autoritățile europene încearcă să intervină pentru a-și proteja interesul comunitar”, a mai precizat Radu Țincu pentru sursa citată anterior.

Totodată, medicul crede că OMS va propune restricții pe care autoritățile de la București nu le-au luat în calcul până acum.

„Va propune măsuri restrictive. Sigur, autoritățile române nu au avut curajul să facă aceste propuneri și atunci va fi o propunere din partea Organizației Mondiale a Sănătății”, a adăugat Radu Țincu.

ADVERTISEMENT