News

Avertismentul meteorologilor: Vine iarna! Temperaturile scad și sunt așteptate ninsori

Iarna vine mai devreme decât ne-am așteptat. Meteorologii au anunțat că temperaturile scad și sunt așteptate ninsori.
07.10.2021 | 09:15
Avertismentul meteorologilor Vine iarna Temperaturile scad si sunt asteptate ninsori
ADVERTISEMENT

Meteorologii au anunțat că un val de frig lovește România. În următoarele zile temperaturile scad și va fi mai frig decât în mod obișnuit.

În unele zone montane sunt așteptate și ninsori. În București cerul va fi noros, iar vântul va fi mai puternic după-amiaza și seara.

ADVERTISEMENT

Temperatura maximă poate ajunge la 16 grade, în timp ce cea minimă la 8 grade.

Avertismentul ANM: Temperaturile scad și sunt așteptate ninsori

Iarna își intră în drepturi mai repede decât ne-am fi așteptat în unele zone. Meteorologii au anunțat că un val de frig va lovi țara noastră.

Joi, în București va fi mai frig decât ar fi fost normal în această perioadă a anului. Temperatura maximă va ajunge la 16 grade, în timp ce cea minimă la 7 grade. Cerul este noros, dar nu sunt așteptate ploi. Vântul va avea intensificări mai ales după-amiază, dar și seara.

ADVERTISEMENT

Temperaturile continuă să scadă vineri. Termometrele nu vor arăta mai mult de 14 grade în timpul zilei. Sunt așteptate ploi, iar vântul va sufla moderat.

Vremea rămâne la fel de rece și sâmbătă.

Vremea se răcește în toată țara

Meteorologii anunță că vremea se va răci în toate regiunile încă de joi. Cerul prezintă înnorări și sunt așteptate ploi în vest, sud- vest și sud-est. La munte este foarte posibil să ningă . Vântul este moderat în cele mai multe regiuni, prezentând intensificări în sudul Banatului, dar și pe crestele montane.

ADVERTISEMENT

Vineri și sâmbătă, mai ales în vestul, sudul și centrul țării sunt așteptate ploi, iar vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă. Temperaturile maxime ajung la 13..15 grade, în timp ce minimele la 6..8 grade.

Potrivit ANM, la munte vor avea loc precipitații mixte. Dimineața și seara în mai multe zone va fi ceață. Vântul va sufla slab și moderat cu intensificări în Carpații Meridionali.  Temperaturile maxime nu vor depăși 18 grade, iar cele minime se situează între 1 și 12 grade.

ADVERTISEMENT

Nici săptămâna următoare vremea nu se îndreaptă. Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă, iar în mai multe regiuni va ploua. Vremea se va încălzi ușor după data de 18 noiembrie.

ADVERTISEMENT
Tags: