News

Avertismentul ministrului Nelu Tătaru. Un alt oraş ar putea deveni focar de Covid-19, precum Suceava: “Trebuie să creștem încrederea medicilor”

30.04.2020 | 16:27
Avertismentul ministrului Nelu Tataru Un alt oras ar putea deveni focar de Covid19 precum Suceava Trebuie sa crestem increderea medicilor
ADVERTISEMENT

Botoșaniul riscă să devină a doua Suceava, după ce un număr record de oameni s-au îmbolnăvit la Spitalul Județean de Urgență „Mavromati”.

Botoșaniul poate ajunge ca Suceava

Aflat într-o vizită la Suceava, ministrul Nelu Tătarua dezvăluit că Botoșaniul ar putea scăpa de acest scenariu negru dacă se va crește încrederea în rândul personalului medical.

ADVERTISEMENT

„Am venit să reevaluez Spitalul Judeţean Botoşani, având în vedere că atunci când am fost prima dată era atâta siguranţă încât am văzut unde s-a ajuns. Avem un management nou, avem un director la DSP nou, avem 225 de pacienţi, 125 sunt cadre medicale în acest moment în spital.

Rămâne ca refacerea circuitelor, refacerea mentalităţii, ca să zic aşa, precum şi a încrederii personalului medical să facă ca acest focar care devenise Botoşaniul să îl putem controla şi în acelaşi timp să vedem că tot ceea ce înseamnă partea de Nord şi Nord-Est – de aici plec la Suceava – îşi revine”, a declarat Tătaru, conform Digi 24.

ADVERTISEMENT
  • 43 de kilometri despart Botoșani de Suceava

Ministrul Sănătății a vizitat Spitalul Județean „Mavromati” din Botoșani și s-a întâlnit cu reprezentanții Prefecturii pentru a stabili anumite măsuri de prevenție a răspândirii pandemiei. În urmă cu câteva zile, din cauza neregulilor găsite la Botoșani, managerul SJU și directorul DSU au fost demiși.

Situația pare scăpată de sub control în Botoșani. Secția de Oncologie a Spitalului Județean Botoșani a fost închisă după ce mai mulți medici s-au îmbolnăvit cu coronavirus,în timp ce un medic și-a pierdut viața la SJU.

ADVERTISEMENT

Cu o populație de aproximativ 100.000 de locuitori, Botoșaniul ar putea ajunge în carantină, la fel ca și vecinii din Suceava. Acest lucru ar însemna că, în ciuda măsurilor de relaxare din 15 mai, locuitorii din Botoșani nu vor beneficia de aceste măsuri.

Mai mult, la fel ca și în cazul Sucevei, măsurile s-ar putea înăspri, pentru a preveni răspândirea coronavirusului care provoacă Covid-19.

ADVERTISEMENT

Cu 456 de persoane identificare pozitiv cu coronavirus, Botoșaniul se află într-un top nedorit al județelor infectate masiv de boala din Wuhan, alături de Arad, Suceava, Hunedoara și Neamț. Asta, fără a luat în considerare Municipiul București.

ADVERTISEMENT