News

Avertismentul OMS pentru Europa. Ce ne așteaptă peste câteva luni și cât de pregătiți suntem

07.06.2020 | 20:00
Avertismentul OMS pentru Europa Ce ne asteapta peste cateva luni si cat de pregatiti suntem
ADVERTISEMENT

OMS a lansat un nou avertisment, pe baza noilor contaminări COVID-19 și spune că Europa ar trebui să se pregătească pentru un al doilea val de coronavirus, în această iarnă.

Avertismentul OMS pentru Europa

Reprezentanții OMS au analizat cazurile noi de coronavirus din lume și au emis mai multe atenționări, una vizând și Europa, transmite Mediafax.

ADVERTISEMENT

În general, o epidemie este marcată de mai multe valuri, iar primul rezultă din reacția populației la contaminare. Concret, rezultatul ține de modul în care oamenii respectă măsurile impuse de autorități și de modul în care au grijă de igiena proprie.

Continentul european se pregătește, ușor, să încheie primul val de epidemie, însă teama unui al doilea val rămâne, mai ales că Organizația Mondială a Sănătății a transmis că sunt șanse mari ca acest lucru să se întâmple peste doar câteva luni, odată cu debutul sezonului rece.

ADVERTISEMENT

Știm deja de la specialiști că aerul rece și uscat favorizează răspândirea virusurilor și cu cât mediul este mai cald și mai umed cu atât va fi mai greu pentru agenții patogeni să infecteze o altă gazdă.

Cât de pregătiți suntem pentru al doilea val de infecții COVID-19

În plus, cercetătorii spun că starea de morbiditate și mortalitate a populației în raport cu infecția COVID-19 trebuie deasemeni luate în seamă.

ADVERTISEMENT

Întrucât populației Europei este una îmbătrânită, șansele unui al doilea val de infecții din iarnă sunt foarte mari.

Partea bună este că boala cauzată de noul coronavirus duce la imunizarea pacienților, în timp ce oamenii de știință susțin tot mai des ideea că cei mici și adolescenții au o oarecare rezistență împotriva virusului SARS-CoV-2.

ADVERTISEMENT

Drept urmare, chiar dacă va urma un al doilea val de infecții, acesta nu va mai avea același impact ca primul. Chiar și așa, acest lucru nu înseamnă că nu va trebui să respectăm din nou o serie de măsuri de protecție, mai ales că acum știm deja multe lucruri despre boala COVID-19.

 

ADVERTISEMENT
Tags: