News

OMS avertizează: „Relaxarea restricțiilor din Europa e prematură”

28.01.2021 | 15:44
OMS avertizează: „Relaxarea restricțiilor din Europa e prematură”
OMS este împotriva relaxării măsurilor. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Organizația Mondială a Sănătății avertizează țările europene că relaxarea restricțiilor este prematură în Europa, mai ales că noua tulpină de SARS-CoV-2 e prezentă deja în 70 de țări.

Directorul pentru Europa al OMS, Hans Kluge, consideră că ratele de transmitere a coronaivrusului rămân ridicate în Uniunea Europeană, astfel că nu ar fi oportună relaxarea restricțiilor.

ADVERTISEMENT

Trebuie să avem răbdare, va lua timp să vaccinăm. Am învăţat lecţii aspre – deschiderea şi închiderea, apoi redeschiderea rapidă a societăților este o proastă strategie”, a transmis Kluge.

OMS avertizează țările din UE să nu relaxeze restricțiile

Ratele de transmitere în Europa sunt încă foarte ridicate, afectând sistemele de sănătate şi punând presiune pe servicii, ceea ce face să fie prea devreme pentru relaxarea măsurilor”, a completat specialistul.

ADVERTISEMENT

Kluge avertizează că doar 3% din populație a fost confirmată până acum cu Covid-19, astfel că pandemia poate reveni oricând cu un val și mai puternic de infecții.

Scăderea transmiterii necesită un efort susţinut, consecvent. Aveţi în vedere că doar puţin peste 3% dintre locuitorii regiunii au trecut printr-o infecţie confirmată cu COVID-19. Zone lovite rău o dată pot fi lovite din nou”, a completat repzentantul OMS.

35 de țări din UE au început deja programele de vaccinare, fiind administrate până în prezent 25 de milioane de doze. „Aceste vaccinuri şi-au arătat eficacitatea şi siguranţa la care toţi speram. Această întreprindere monumentală va elibera presiunea de pe sistemele noastre de sănătate şi, neîndoielnic, va salva vieţi.

ADVERTISEMENT

Acest paradox, în care comunităţi întrevăd un sfârşit odată cu vaccinul, dar, în acelaşi timp, sunt chemate să respecte măsuri restrictive în faţa unei noi ameninţări, provoacă tensiune, anxietate, oboseală şi confuzie. Acest lucru este absolut de înţeles în condiţiile date”, a completat reprezentantul OMS.

România este printre țările care au relaxat mai multe restricții, inclusiv în București. Cu toate acestea, experții se tem că noul val de Covid-19 va fi mult mai agresiv decât cele precedente din cauza tulpinii britanice cu 70% mai contagioase.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri