News

Avertismentul Poliției Capitalei pentru ziua de 1 Mai: ”Fără grătare și ieșiri la iarbă verde”

29.04.2020 | 23:28
Avertismentul Politiei Capitalei pentru ziua de 1 Mai Fara gratare si iesiri la iarba verde
ADVERTISEMENT

Poliția Capitalei le-a cerut bucureștenilor să renunțe în acest an la celebrararea obișnuită a zilei de 1 Mai, prin grătare sau ieșire la iarbă verde. Poliția a avertizat că vor fi patrule suplimentare prin parcuri sau pădurile din jurul Capitalei pentru a veghea la respectarea prevederilor ordonanțelor militare, transmite News.ro.

2.000 de polițiști vor patrula pe străzi

”Stimaţi cetăţeni, Încercarea prin care trecem ne afectează pe toţi şi putem ieşi cu bine doar dacă respectăm regulile şi dacă vom acţiona, în continuare, împreună. Ne apropiem de 1 Mai, care pe lângă Ziua Internaţională a Muncii este şi o zi marcată prin ieşiri la iarbă verde, grătare şi petreceri. Anul acesta, toţi, trebuie să abordăm altfel această zi şi să respectăm distanţarea socială, să respectăm Ordonanţele Militare şi să rămânem acasă”, a transmis Poliția din București.

ADVERTISEMENT

Astfel, polițiștii cer să se respecte în continuare distanțarea socială, evitarea aglomerațiilor și interdicția de a merge la cimitire, cu excepția înmormântărilor, caz în care nu pot asista mai mult de opt persoane.

Vă informăm că accesul este restricţionat în pădurea Băneasa, dar şi în alte zone cunoscute ca atractive pentru ieşirea la iarbă verde. Echipajele Brigăzii Rutiere, de ordine publică şi Jandarmeria călare vor supraveghea toate aceste zone, unde tradiţional se încing grătarele. Parcurile sunt şi rămân închise. Pentru sănătatea tuturor, respectaţi Ordonanţele Militare”, a mai transmis Poliţia Capitalei.

ADVERTISEMENT

Potrivit informării, vor patrula pe străzi aproape 2.000 de poliţişti, alături de care vor acţiona jandarmi, poliţişti locali şi militari.