News

Avertismentul Poliției pentru cei vare vor să plece la mare de 1 Mai. Ce se va întâmpla cu tradiționalul sejur la litoral

30.04.2020 | 13:26
Avertismentul Politiei pentru cei vare vor sa plece la mare de 1 Mai Ce se va intampla cu traditionalul sejur la litoral
ADVERTISEMENT

Poliția Română a avertizat populația să nu-și facă planuri de plecare la mare de 1 Mai, deoarece acestu lucru nu este permis conform Ordonanțelor aflate în vigoare.

Avertismentul Poliției pentru cei vare vor să plece la mare de 1 Mai

Vacanța la mare de 1 Mai este doar un vis în acest an, iar Poliția i-a avertizat pe cei care încearcă să ajungă pe litoral că face verificări la Gara de Nord, în trenuri și în stațiile de cale ferată.

ADVERTISEMENT

”Tradiționalul sejur la mare NU este înscris în ordonanțele militare ca motiv de deplasare. Pentru binele tuturor, vă rugăm să rămâneți acasă!”, este mesajul postat pe pagina de Facebook a Poliției Române.

Tradiționalul sejur la mare NU este înscris în ordonanțele militare ca motiv de deplasare – pentru binele tuturor, vă…

Posted by Politia Romana on Thursday, April 30, 2020

Șeful MAI, Marcel Vela, a declarat că măsurile de relaxare prognozate a fi luate de autorități după data de 15 mai se vor iniția în funcție de cum va decurge comportamentul social al românilor în perioada Zilei Muncii, de 1 mai.

ADVERTISEMENT

Amenzi usturătoare pentru cei care nu respectă măsurile

Premierul Ludovic Orban este convins de faptul că românii vor fi responsabili de 1 mai și în cazul în care vor ieși din case o vor face fără să existe un risc de răspândire a virusului.

”De Paște totul a fost în regulă, nu există o creștere a numărului de cazuri. De 1 mai oamenii vor avea dorința de a ieși mai mult, dar trebuie să respecte regulile”, a spus Șeful Executivului.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Poliția Capitalei le-a cerut bucureștenilor să renunțe în acest an la celebrararea obișnuită a zilei de 1 Mai, prin grătare sau ieșire la iarbă verde și să stea acasă.

Poliția a avertizat că vor fi patrule suplimentare prin parcuri sau pădurile din jurul Capitalei pentru a veghea la respectarea prevederilor ordonanțelor militare.

ADVERTISEMENT

Drept urmare, în caz că ești prins încălcând măsurile dispuse de autorități, riști să primești o amendă de cel puțin 2.000 de lei, însă valoarea sancțiunii poate crește până la 20.000 de lei.

ADVERTISEMENT