ADVERTISEMENT
Hotnews

Avertismentul serviciilor de informaţii germane în privinţa REFUGIAŢILOR

Serviciile germane de informaţii interne se declară „îngrijorate” de tentativele mişcării islamiste radicale de a recruta adepţi din rândurile sutelor de mii de imigranţi care sosesc în...
Autor: Ionuţ Cataramă | 22.09.2015 | 17:09
Avertismentul serviciilor de informaţii germane în privinţa REFUGIAŢILOR

Serviciile germane de informaţii interne se declară „îngrijorate” de tentativele mişcării islamiste radicale de a recruta adepţi din rândurile sutelor de mii de imigranţi care sosesc în Germania.

ADVERTISEMENT

Ne îngrijorează foarte tare faptul că islamiştii, sub acoperirea ajutorului umanitar, încearcă să deturneze situaţia refugiaţilor pentru a servi scopurilor lor, făcând prozelistim sau încercând să-i recruteze”, a declarat într-un comunicat Bundesamt fur Verfassungsschutz (Biroul pentru Protecţia Constituţiei).

„Acordăm o atenţie deosebită tinerilor refugiaţi neînsoţiţi, care ar putea fi ţinte facile pentru islamişti”, mai spun serviciile de informaţii interne ale Germaniei. Totuşi, serviciile recunosc că nu au informaţii credibile care să indice că anumite grupări jihadiste s-au folosit de afluxul de refugiaţi pentru a se infiltra pe teritoriul federal.

ADVERTISEMENT

Numărul salafiştilor în Germania a crescut puternic în ultimele trei luni, ajungând de la 7.500 la 7.900, arată serviciul german.

BfV estimează că până acum circa 740 de persoane au plecat din Germania pentru a se alătura Statului Islamic în Siria sau Irak. 120 dintre acestea au fost ucise, iar o treime au revenit în ţară. „Avem date despre mai mult de 70 de persoane care au o experienţă de luptă”, spune spionajul german.

ADVERTISEMENT

Poliţia a făcut percheziţii, marţi dimineaţa, la Berlin, din cauza unor suspiciuni legate de existenţa unei filiere de recrutare de combatanţi pentru Siria, într-o moschee din capitala germană.

Săptămâna trecută, un irakian condamnat pentru terorism a fost ucis de poliţia din Berlin după ce a înjunghiat o poliţistă.

ADVERTISEMENT

Sursă: www.digi24.ro

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!