News

Avertismentul specialiștilor ANM. Cum va fi vremea de 1 mai. Unde se vor produce furtuni

28.04.2019 | 16:14
Avertismentul specialistilor ANM Cum va fi vremea de 1 mai Unde se vor produce furtuni

Specialiștii de la Administrația Naționională de Meterologie au anunțat că informarea meteo de vreme instabilă s-a prelungit. Din nefericire, vrema rea va persista și în cursul zilei de 1 Mai. Meteorologul Elena Cordoneanu a oferit mai multe amănunte despre prognoza meteo, la Realitatea TV.

Avertsiment ANM! Furtunile nu ne părăsesc nici de 1 Mai

Prognoza meteo pentru vreme instabilă anunțată precedent s-a prelungit până în cursul zilei de 1 Mai. Informarea este valabilă până la orele 18:00. În perioada aceasta, în cea mai mare parte a țării, se anunță perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse, pe alocuri torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și pe suprafețe mici de grindină, potrivit informațiilor oferite de către meteorologul Elena Cordoneanu.

În perioade scurte de timp, cantitățile de apă vor depăși 15-25 l/mp. Fenomenele menționate vor fi resimțite în cursul zilei de duminică, local, cu precădere la munte și la deal, da rși în regiunile nordice, în nord-vest și centru și persistă în zilele ce vor urma până la minivacanța de 1 Mai.

Avertisment ANM pentru ziua de 1 mai. Unde vor fi furtuni?
Avertisment ANM pentru ziua de 1 mai

“Instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse cu caracter torenţial”

”În intervalul menţionat, în cea mai mare parte a ţării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse cu caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi pe suprafeţe mici căderi de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15…25 l/mp”, au transmis meteorologii de la Amdinistrația Națională de Meteorologie.

De asemenea, aceștia au mai specificat și prognoza pentru zilele de duminică și cele ce vor urma. ”În după-amiaza zilei de sâmbătă (27 aprilie) şi pe parcursul nopţii de sâmbătă spre duminică (27/28 aprilie), temporar instabilitatea atmosferică va fi accentuată în zonele de munte, Oltenia, Transilvania, Maramureş şi nordul Crişanei. Vor fi averse cu caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, vijelii şi căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi 25…30 l/mp şi punctiform 35…40 l/mp”, anunță meteorologii.

Tags: