News

Avertismentul specialiștilor după explozia infectărilor din ultimele zile: ”Se poate ajunge la 2.000 de cazuri pe zi”

10.07.2020 | 13:35
Avertismentul specialistilor dupa explozia infectarilor din ultimele zile Se poate ajunge la 2000 de cazuri pe zi
ADVERTISEMENT

Vicepreședintele Societății de Epidemiologie, Emilian Popovici, spune că România ar putea ajunge și la 2.000 de cazuri în următoarele luni.

După ultimele zile, cu o medie de 600 de cazuri pe zi, medicul spune că cifra de reproducere a bolii este mare, iar o creștere a acesteia va aduce și o explozie a numărului de contaminări.

ADVERTISEMENT

Agravarea situației sau ameliorarea ei depind numai de comportamentul pe care populația îl va avea în perioada imediat următoare.

Specialiștii, avertisment după explozia infectărilor din ultimele zile: ”Se poate ajunge la 2.000 de cazuri pe zi”

Medicul Emilian Popovici, vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie, vede un viitor sumbru pentru România și spune că, peste doar o lună, sunt așteptate peste 800 de cazuri zilnice de COVID-19.

ADVERTISEMENT

Mai mult, în opinia expertului, dacă numărul bazal de reproducere al virusului va crește, România s-ar putea confrunta și cu scenariul de coșmar de care amintea joi Nelu Tătaru: 2.000 de cazuri pe zi.

”Despre scenariul celor 10.000 de cazuri? Ei bine, orice scenariu este posibil. Noi ne-am referit la un număr bazal de 1,1 care duce la 800 de cazuri pe zi.

ADVERTISEMENT

Un număr mai mare poate duce la mai multe cazuri. Se poate ajunge la 2,000 de cazuri noi pe zi la un număr bazal de 4 sau 5 pe zi. Socoteala este matematic simplă.

Eu îmi doresc să nu ajungem nici la cele 800 de cazuri, dar acestea sunt prognozate de matematică.”, a spus Dr. Popovici la Digi24.

ADVERTISEMENT

Ce spunea Nelu Tătaru cu o zi în urmă

Joi, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a vorbit despre creșterea îngrijorătoare a numărului de infectări cu coronavirus în starea noastră.

Acesta a spus că starea de urgență ar putea fi din nou instituită în România dacă se va ajunge la o cifră de zece mii de cazuri de noi infectări cu noul coronavirus într-un interval de 3-4 zile, la nivelul întregii țări.

Până joi, 10 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 31.381 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Numai în ultimele trei zile, media a fost una extrem de ridicată a infectărilor zilnice: 555, 614, respectiv 592 de cazuri.

ADVERTISEMENT