ADVERTISEMENT
News

Avertismentul transmis de Alexandru Rafila cu 4 zile înainte de începerea școlii: „Va crește numărul de cazuri”

Autor: Flaviu Popa | 10.09.2020 | 20:22
Avertismentul transmis de Alexandru Rafila cu 4 zile înainte de începerea școlii: „Va crește numărul de cazuri
Profesorul Alexandru Rafila se teme cu 4 zile înainte de începerea școlii. Foto: Hepta

Profesorul Alexandru Rafila anunță că numărul de cazuri de infectare cu Covid-19 va crește, în mod natural, după începerea școlii din 14 septembrie.

ADVERTISEMENT

În aceste condiții, toate școlile ar trebui să aibă stocuri importante de măști de protecție, pentru că nu toți elevii vor avea la ei măști de calitate.

Mai mult, o mască se poate rupe sau se poate pierde, astfel că e datoria școlii să asigure un stoc necesar pentru următoarele luni.

ADVERTISEMENT

Alexandru Rafila le cere tuturor directorilor de școală să asigure stocul necesar de măști

Dacă un copil o să vină cu o singură mască la școală și o rupe – este o chestiune care se va întâmpla – o rupe, o scoate sau o scapă pe jos, încearcă să o schimbe cu un coleg – sunt copii, noi asta nu înțelegem și trebuie să se manifeste ca atare – nu știu cea mai bună soluție.

Probabil că existența unui stoc de măști care să compenseze toate aceste lucruri în școală”, a explicat Rafila, conform Digi 24.

ADVERTISEMENT

La fel ca și Raed Arafat, Alexandru Rafila se teme că elevii nu vor respecta măsurile de protecție dacă părinții nu îi vor încuraja. așadar, în cazul unei familii „negaționiste” e de așteptat ca și elevul să nu fie „interesat” de respectarea regulilor.

Va crește numărul de cazuri. Pentru copii nu este dramatic, dar numărul de cazuri la nivel național va crește”, a adăugat epidemiologul.

ADVERTISEMENT

La același post de televiziune, Raed Arafat a avut o atitudine mai categorică față de acești elevi care vor fi rebeli. „Nu vrei să porți mască, ieși din clasă, așteaptă pe hol. Când porți mască intri în clasă, pentru că îți pui colegii în pericol. Va conta foarte mult ce au auzit copiii în casă în ultimele 6 luni. De la părinții lui. Ce a auzit copilul de la anturajul lui.

Dacă elevul a fost expus o perioadă negației și a auzit că totul e o glumă, masca e glumă și nu trebuie să o porți, poate că la început va fi mai greu la școală, dar aici trebuie impuse niște reguli clare. Copiii trebuie să simtă că la școală trebuie respectate regulile”, a declarat Arafat.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!