Zborul cu avionul poate fi o experiență plăcută sau nu poate fi, dacă nu iei măsuri de precauție, uneori. De exemplu, dacă nu ești atent la produsele pe care le consumi. Oricând poți face o indigestie de la ele sau dezvolta anumite afecțiuni.
O însoțitoare de zbor avertizează să evităm anumite lichide care ni se dau de către personal în avion. Este vorba despre băuturile nesigilate, precum cafeaua sau ceaiul în pahar. Acestea nu sunt deloc o opțiune de hidratare sau de energie cum ai tinde să crezi.
De altfel, avioanele nu sunt tocmai cele mai curate medii. Nu cunoști felul cum sunt depozitate produsele și nu este exclus ca printre acestea să se plimbe inamici precum gândacii. Este binecunoscut faptul că aceste insecte sunt transmițătoare de boli și bacterii.
Kat Kamalani, însoțitoare de zbor, a făcut câteva dezvăluiri despre igiena din avion, respectiv despre băuturile servite călătorilor. Într-un video postat pe TikTok, Kat Kamalani a precizat că ea nu va consuma niciodată o băutură nesigilată.
Kat Kamalani spune că apa cu care sunt preparate cafeaua sau ceaiul nu este cea mai curată, din cauză că rezervorul de apă folosit ”nu este curățat niciodată”. Drept urmare, apa poate fi contaminată cu tot felul de microbi care ajung în organism.
”Nu consumați niciodată un lichid care nu este într-o cutie sau o sticlă. Rezervoarele de apă nu sunt niciodată curățate și sunt dezgustătoare. Încearcă să discuți cu o însoțitoare de bord și vei descoperi că bem rar cafeaua sau ceaiul care provine din același rezervor de apă.”, a spus Kat Kamalani pe TikTok.
Însoțitoarea de zbor a mai precizat și că ibricurile și ulcioarele utilizate pentru fierberea apei în timpul zborurilor sunt într-adevăr curățate între călătorii, dar rezervorul principal de stocare a apei nu are parte tot timpul de curățare.
Nu au ezitat să apară reacții ale oamenilor. Unii susțin că din momentul în care apa este fiartă, deși ar proveni dintr-un rezervor murdar, pot dispărea bacteriile, tocmai pentru că asta s-ar întâmpla în timpul fierbierii. ”Servesc întotdeauna cafeaua și apa clocotită. Cu siguranță asta ucide bacteriile”, a comentat un utilizator.
De-a lungul timpului, bacteriile din apă au tot fost studiate, dar nimic nu garantează că acestea dispar în mod cert în timpul fierberii. Indicat este să evitați produsele, din avion sau din alte mijloace de transport, care vă dau de gândit asupra igienei.