News

Avertismentul unui cunoscut medic: ”Certificatul verde COVID este valabil în Europa și oricând poate să reapară”

Un cunoscut medic din România spune că, în prezent, certificatul verde COVID este încă valabil în Europa. El avertizează că oricând poate să reapară.
25.11.2022 | 22:23
Avertismentul unui cunoscut medic Certificatul verde COVID este valabil in Europa si oricand poate sa reapara
Un cunoscut medic anunță că certificatul digital COVID este valabil în Europa: ”Oricând poate să apară din nou”. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Pandemia de Covid-19, deși încă existentă, nu mai are intensitatea din urmă cu doi ani.

Un cunoscut medic anunță că certificatul digital COVID este valabil în Europa: ”Oricând poate să apară din nou”

Cu toate acestea, în unele state încă mai există restricții severe impuse pentru a limita infectarea cu SARS-CoV-2.

Politica ”zero Covid” din China ține capul de afiș în aceste zile. În statul asiatic au avut loc numeroase ciocniri între forțele de ordine și oamenii nemulțumiți de politica regimului comunist.

ADVERTISEMENT

Despre imaginile care au apărut pe canalele mass-media internaționale din această zonă a vorbit medicul Tudor Ciuhodaru.

”Este revoltător ceea ce se întâmplă acolo. Nemulțumirea lor e mare cât China. Oamenii s-au săturat de măsuri inepte, să moară de frig, de foame, de restricții care nu au nicio legătură cu realitatea epidemiologică”, spune acesta, la Antena 3.

ADVERTISEMENT

În contextul acestor restricții, medicul ieșean a amintit faptul că, în Uniunea Europeană, certificatul digital Covid-19 încă e valabil.

”Și la nivelul european, pașaportul ăla verde digital este încă în funcțiune și oricând poate să apară. Niște măsuri fără niciun fel de justificare medicală au adus la multe discriminări și situații imposibile, fără nicio legătură cu realitatea medicală”, mai spune acesta, la postul de știri citat.

ADVERTISEMENT

Tudor Ciuhodaru: ”Oamenii s-au săturat. Încrederea în autorități e sub nivelul mării”

Referindu-se la ultimii doi ani de pandemie, în care s-au luat mai multe decizii de limitare a libertăților oamenilor, Tudor Ciuhodaru constată că ”oamenii s-au săturat”, iar ”încrederea în autorități, inclusiv în cele medicale, e sub nivelul mării”.

”Din păcate, încrederea în autorități, inclusiv în cele medicale, este sub nivelul mării. Sincer să fiu, în acest moment, să ne ferească Dumnezeu de o altă situație de urgență.. Foarte puțini vor crede că lucrurile se întâmplă în realitate.

ADVERTISEMENT

Dar România măcar a învățat din aceste lucruri, văd că măsurile sunt cu altă abordare”, a mai punctat medicul.

ADVERTISEMENT