ADVERTISEMENT
News

Avertismentul unui expert american: ”Înțeleg autorizaţiile de urgenţă pentru ventilatoare, dar nu pentru un vaccin”

Autor: Robert Cristea | 03.09.2020 | 13:16
Avertismentul unui expert american: ”Înțeleg autorizaţiile de urgenţă pentru ventilatoare, dar nu pentru un vaccin”
Cât va costa noul vaccin anti coronavirus. Prețul va fi accesibil tuturor. Foto: Hepta.ro

Un expert american consideră că un vaccin împotriva COVID-19 nu ar trebui să primească o autorizație de utilizare de urgență (EUA) de la Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA).

ADVERTISEMENT

Doctorul Peter Hotez, decanul de la Colegiul de Medicină Baylor, a oferit mai multe explicații și analize meticuloase pe pagina personală de facebook.

O autorizație de urgență permite FDA să verifice produsele medicale neaprobate, iar acest lucru poate fi îngrijorător cu privire la efectele pe termen lung pe care le poate avea un vaccin periculos pentru oameni.

ADVERTISEMENT

Un expert american trage un semnal de alarmă în legătură cu vaccinul COVID-19

Expertul în medicină de la Baylor crede că un vaccin împotriva virusului Sars-Cov-2 trebuie să fie pregătit cu grijă și răbdare. Siguranța oamenilor primează în astfel de situații.

”Cum puteți justifica o recenzie inferioară pentru ceva care ar fi injectat în zeci de milioane, poate sute de milioane de americani? Înțeleg autorizaţiile de urgenţă pentru ventilatoare, dar nu pentru un vaccin administrat pe scară largă.”, a scris Peter Hotez.

ADVERTISEMENT

Hotez a mai criticat lipsa strategiei de comunicare științifică a Casei Albe. Trebuie precizat că într-un studiu făcut recent, 67% dintre americani au spus că vor lua vaccinul. Doar o treime din cei care au participat la sondaj sunt împotriva unui vaccin. Vorbim despre o țară puternic afectată de această pandemie. În SUA au decedat peste 180.000 de persoane din cauza virusului devastator.

Dintre cei care au spus că vor refuza, 60% au precizat că efectele secundare reprezintă cea mai mare temere a acestora. Vaccinul companiei Moderna e în stadiu avansat de cercetare.

ADVERTISEMENT

El a fost deja administrat către 10 persoane. S-a constatat că voluntarii au produs anticorpi, despre care cercetătorii cred că sunt necesari pentru a construi imunitate la virus, şi celule T. În ciuda acestui aspect, doctorul de la Baylor crede că aprobarea necorespunzătoare a unui vaccin este un joc periculos.

  • „În cei 40 de ani de experienţă nu am văzut niciodată comunicări științifice mai iresponsabile”,  a afirmat Peter Hotez
ADVERTISEMENT
Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!