News

Avertismentul unui expert militar: „Forțele ruse din regiunea transnistreană vor fi folosite”

Mihailo Samus, expert militar ucrainean, este de părere că Rusia va folosi inclusiv forțele din regiunea transnistreană, în cazul unui atac. Iată ce a mai spus specialistul.
21.01.2022 | 21:38
Avertismentul unui expert militar Fortele ruse din regiunea transnistreana vor fi folosite
ADVERTISEMENT

Un expert militar a dat mai multe declarații despre situația tensionată de la granița Ucrainei.

Mihailo Samus, director la New Geopolitics Research Networ, a declarat că este convins că cred Rusia va folosi trupele existente în regiunea Transnistria din Moldova, precum și serviciile secrete din această zonă.

„Sunt sigur că Rusia își va folosi trupele dislocate în regiunea transnistreană din Republica Moldova și desigur serviciile secrete care sunt active în acea regiune.

ADVERTISEMENT

Sunt sigur că vor acționa împreună cu alte forțe din jurul Ucrainei: vor fi folosite forțele militare din Belarus, vor fi atacuri din Rusia, atacuri din regiunile ocupate Crimeea și Donbass, dinspre Marea Neagră și Marea Azov”, a spus el, într-un interviu la Radio Chișinău.

Specialistul de la Kiev: „„Forțele ruse din regiunea transnistreană vor fi folosite”

De asemenea, el a mai precizat și că are mai mulți forțe aliate în jurul Ucrainei și a numit aici forțele militare din Belarus, dar și din regiunile Crimeea și Donbas, precum și unele dinspre Marea Neagră și Marea Azov.

ADVERTISEMENT

Indiferent că vorbim despre o operațiune militară de magnitudine sau doar despre câteva operațiuni, specialistul militar ucrainean este convins că rușii vor folosi militarii din zona Transnistria pentru a sprijini atacul din Marea Neagră și Crimeea.

„Chiar dacă va fi o operațiune militară la scară largă sau dar dacă vor fi câteva operațiuni tactice în jurul Ucrainei, forțele ruse din regiunea transnistreană vor fi folosite pentru a sprijini atacul rus din Marea Neagră și Crimeea.

ADVERTISEMENT

Tensiunile dintre Rusia și Occident sunt la un nivel maxim, acuzațiile fiind de ambele părți. Vineri, a avut loc o întâlnire între Serghei Lavrov, ministrul rus de externe, și Antony Blinken, secretarul de stat al SUA”, a spus el.

Operațiuni ale Rusiei împotriva Ucrainei: vor fi folosiți agenți secreți

Mai mult decât atât, el chiar a spus că vor fi mai multe operațiuni din regiunea Transnistria ale forțelor speciale, dar și ale servicilor secrete și toate acestea combinate vor fi folosite împotriva ucrainenilor.

ADVERTISEMENT

Astfel, serviciile secrete, agenții secreți și forțele speciale ruse din Ucraina vor fi folosite pentru „a crea haos”, spune expertul.

În acest timp, Ucraina acuză Kremlinul că recrutează mercenari și trimite arme în Donbas, conform informațiilor de la Kiev.

Sursele mai arată faptul că mercenarii sunt pregătiți intens pentru a fi trimiși în zonele controlate de separatiști din estul Ucrainei.

ADVERTISEMENT
Tags: