Hotnews

Avertismentul unui magnat american: se apropie un crah financiar teribil

Miliardarul american Mark Cuban afirmă că pe piaţa de capital americană avem o nouă manie speculativă. Aceasta riscă să fie mai gravă decât balonul speculativ tehnologic din anul 2000...
Autor: Ionuţ Cataramă | 09.03.2015 | 16:35
Avertismentul unui magnat american: se apropie un crah financiar teribil

Miliardarul american Mark Cuban afirmă că pe piaţa de capital americană avem o nouă manie speculativă. Aceasta riscă să fie mai gravă decât balonul speculativ tehnologic din anul 2000 întrucât investitorii realizează plasamente lipsite de orice lichiditate. „Dacă ne gândim că a fost prosteşte să investeşti în companii listate de internet care nu aveau şanse de succes atunci, este încă şi mai rău astăzi”

Avertisment pentru investitorii americani: aceştia plasează bani la preţuri de bulă speculativă însă în titluri ilichide, din care vor putea ieşi cu greutate. Afirmaţia îi aparţine magnatului american Mark Cuban, proprietar al unei averi de trei miliarde dolari şi, în opinia sa, acest aspect al lichidităţii slabe face ca piaţa să fie chiar mai periculoasă decât cea din 2000 când s-a umflat balonul tehnologic.

Aşa-numiţii investitori angelici (Angel investors) axaţi pe realizarea de investiţii în companii mici şi start-up-uri sunt deja în cea mai mare parte a lor „sub nivelul mării” (investiţia lor valorează acum sub plasamentul iniţial), iar istoria va arăta că le va fi greu să găsească ulterior cumpărători.

„Balonul vine astăzi de la investitorii privaţi care investesc în aplicaţii software şi în firme mici din domeniul tehnologic”, scrie Cuban într-un material pe blogul său „blog maverick”, preluat de Zero Hedge.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!