Avertismentul omului de afaceri Marian Alecu: ”Criza economică nu și-a arătat deocamdată colții, părțile rele abia urmează”

Adrian Ilie   
în HotNews
02/06/2020, 14:12
Avertismentul omului de afaceri Marian Alecu: ”Criza economică nu și-a arătat deocamdată colții, părțile rele abia urmează”
Omul de afaceri Marian Alecu/ Sursă foto: businessmagazin.ro

Omul de afaceri Marian Alecu, proprietar sau acționar al unor companii cu afaceri în domeniul hotelier și al restaurantelor, avertizează că efectele economice ale epidemiei încă nu s-au manifestat complet.

Într-un editorial pentru Profit.ro, Alecu avertizează că există riscul ca scăderea puterii de cumpărare și creșterea șomajului, deja vizibile, să conducă la o nouă serie de efecte negative.

Efectele viitoare ale crizei economice

Criza economică nu și-a arătat deocamdată colții, părțile rele abia urmează să se vadă (…) Vom descoperi câte entități economice nu au supraviețuit, câți oameni foști activi au devenit șomeri (la care se adaugă cei din diaspora, reveniți în țară în lipsa oricărei șanse în Occident în această perioadă).

De asemenea, vom vedea cât am sărăcit, cât a scăzut puterea de cumpărare, cum s-au schimbat și pentru cât timp obiceiurile de viață sau de activitate economică”, a scris Marian Alecu.

Potrivit acestuia, pe fondul reducerii puterii și de cumpărare și a consumului, se va ajunge la producție pe stoc în timp scurt, ce va genera alți șomeri și întreruperea ciclului economic cu afectarea industriilor pe orizontală.

În aceste condiții, starea economiei va depinde de modul în care statul român va utiliza fondurile primite din partea Uniunii Europene.

Vreau investiții străine, dar cred cu tărie și în capacitatea noastră de a investi, de a produce, de a crea plusvaloare. Ce ne ține să lansăm proiectele pentru toate autostrăzile de care tot vorbim, să le licităm și chiar să începem lucrul la ele?

Simplificați procedurile și prioritar să fie lucrul efectiv. Mai cred că trebuie investiții în energie cu impact direct și imediat în scăderea prețului la consumator pentru gaze, energie electrică și petrol”, crede omul de afaceri.

Citiți editorialul complet pe Profit.ro.

Închide ×